Rrustem Mustafa | Foto: Facebook

Komandant ‘Remi’ thirret për intervistë në Hagë

Ish-komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Llapit, Rrustem Mustafa, i njohur me nofkën e luftës “Remi” është ftuar për intervistë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar të Kosovës në Hagë.

Lajmin e ka bërë të ditur avokati i komandant “Remit”, Arianit Koci.

Sipas avokatit, Rrustem Mustafa ka pranuar një ftesë që me datën 14 janar 2019 të paraqitet pranë Zyrës së Prokurorit të Specializuar të Kosovës (ZPS) në Hagë.

“Kjo është ftesë për intervistim”, ka sqaruar Arianit Koci në një postim në profilin e tij në “facebook”.

“Z. Mustafa do të paraqitet vullnetarisht dhe është i gatshëm të sqarojë çdo rrethanë të cilën ZPS është duke e hetuar”, ka theksuar avokati Koci, duke kërkuar nga gazetarët që të mos e kontaktojnë Rrustem Mustafën rreth kësaj çështjeje.

Gjatë luftës së viteve 1998-99, Rrustem Mustafa ka qenë në krye të Zonës Operative të Llapit.

Pas luftës, Mustafa ka qenë edhe deputet i Kuvendit të Kosovës.

Gjykata e Hagës, themelimi i të cilës është votuar në Kuvendin e Kosovës, pritet të gjykojë disa krime të luftës për të cilat pretendohet se janë kryer nga njerëz të UÇK-së.

Në vitet e pasluftës, Rrustem Mustafa ishte gjykuar dhe dënuar me burg për krime lufte, të cilat pretendohej se u kryen në zonën që ishte nën përgjegjësinë e tij.

Gjykata e Apelit Vendosi për ‘Grupin e Llapit’

www.kallxo.com

06 Dhjetor 2018 - 20:39

Naser Sertolli 06/12/2018 - 20:39
NDËRVEPRIMI0

KRYESORE

Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend