Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Rritja e çmimeve - LIVE

Rritja e çmimeve është tema që trajtohet në emisionin “Kallxo Përnime”.

Të ftuar në emision janë Fadil Berjani nga Shoqata e Naftëtarëve, Berat Rukiqi nga Oda Ekonomike e Kosovës, Sakip Imeri nga Autoriteti Kosovar i Konkurrencës dhe Ruzhdi Kurtishaj nga Shoqata e Transportit Rrugor.

Pse kemi rritje të çmimeve?

Prej nga buron kjo rritje?

Pse kemi rritje të çmimit të produkteve vendore?

A janë rritur çmimet e miellit aq shumë sa të rritet çmimi i bukës prej 40 në 50 centë?

A do të hetohen bizneset për të parë nëse kanë qenë të shpejta në rritjen e çmimeve?

Sa është rritur çmimi i naftës në Kosovë krahasuar me vitin e kaluar?

A është rritur çmimi i shërbimeve bankare për 6% krahasuar me një vit më parë?

Çka do të thotë për bizneset nëse eventualisht do të ketë mungesë të energjisë, apo eventualisht rritje të çmimit të saj?