Kallxo 360: Shtrirja e Tingujve të Këngës së Rugovës

Kënga e dy rapsodëve nën tingujt e lahutës së lashtë dëgjohet së bashku me pamjen e bjeshkës të xhiruara nga kamera e teknologjisë së fundit, 360 shkallë.

Këngët e Rugovës janë këngë të kënduara nga rapsodë të anës së Rugovës të cilat mund të zgjasin me orë të tëra.

Instrumenti përcjellës i këtyrë këngëve është lahuta, e cila është instrument tradicional me një tel.

Ky kompozicion muzikor ka një rëndësi të veçantë në trashëgiminë kulturore dhe shpirtërore shqiptare.

Në historinë e shtypjes së vazhdueshme të popullit shqiptar dhe mungesës së arsimimit të mirëfilltë, këngët kanë shërbyer edhe si bartëse të historisë gojore.

Roli i tyre ka qenë bartja e vlerave kombëtare dhe historisë ndër gjenerata.

KALLXO.com do të sjellë një seri të video reportazheve me kamerën 360 shkallë nëpër objekte dhe zona të trashëgimisë kulturore dhe shpirtërore

ETIKETA

11 Nëntor 2017 - 16:30

Doruntina Baliu 11/11/2017 - 16:30
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend