// E enjte ORA 20:20

2,350

9 Shkurt 2018

Dekada e Ndotjes dhe Viti i Krypometrit

Jeta në Kosovë

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’ transmetoi përmbledhjen e diskutimeve për ajrin e ndotur për 10 vitet e fundit në Kosovë.

Profesorë dhe ekspertë të ambientit dhe shëndetit publik flasin për kostot e ndotjes së ajrit në shëndet dhe opsionet energjetike të Kosovës jashtë përdorimit të qymyrit.

Në pjesën e dytë të emisionit mund të ndiqni disa nga gënjeshtërat e matura nga KRYPOMETRI, verifikues faktesh që është çertifikuar ndërkombëtarisht.

Sonte shihni të listuar kryetarët e komunave që nuk kanë mbajtur premtimin për emërimin e grave drejtoresha.

NDËRLIDHUR

media
 

Drejtori i ‘RTV Dukagjini’ flet për largimin e dy punëtorëve

Ermal Panduri, dretor i Radiotelevizionit Dukagjini ka dalë me një sqarim publik lidhur me ankesat e dy punëtoreve të këtij mediumi për largim të padrejtë nga puna. Ditë më parë Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka shprehur shqetësim për mënyrën e largimit nga puna të dy punëtorëve, Arben Rexhepi dhe Ervin Behluli, të cilët punonin […]

krimet e luftës në kosovë
 

Dorëzohen 61 dosje me 100 dëshmi për krime lufte në Prokurorinë Speciale

Një grup i shoqërisë civile i cili merret me grumbullimin e dëshmive për krime lufte dhe përgatitjen e kallëzimeve penale kundër pjesëtarëve të forcavre të armatosura serbe për krime gjatë luftës së viteve 1998/99, për herë të shtatë kanë dorëzuar kallëzime penale në Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës. Shkendije Hoda, udhëheqëse e këtij grupi, […]

taska ndaj serbise
 

Kërkohet debat parlamentar për sanksionet ekonomike ndaj Serbisë

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Korab Sejdiu së bashku me 12 deputetë të tjerë sot kanë dorëzuar në Kuvend kërkesën për Debat Parlamentar në lidhje me sanksionet ekonomike dhe politike ndaj Serbisë. Sejdiu përmes një publikimi në Facebook ka treguar se kjo kërkesë vjen pas agresionit të shtetit serb ndaj Kosovës. Ai tha se […]

transparenca
 

Kuvendi ka miratuar 34 ligje pa u konsultuar me publikun

Që nga fillimi legjislaturës aktuale, Kuvendi i Kosovës ka miratuar 64 ligje, në të cilat vetëm 8 prej tyre ka mbajtur dëgjime publike, ndërsa 34 ligje të tjera janë shqyrtuar dhe miratuar pa konsultim me publikun. Kështu është thënë në një analizë të Institutit Demokratik të Kosovës (KDI). Sipas KDI-së në këto ligje të miratuara […]

TË FUNDIT

media
 

Drejtori i ‘RTV Dukagjini’ flet për largimin e dy punëtorëve

Ermal Panduri, dretor i Radiotelevizionit Dukagjini ka dalë me një sqarim publik lidhur me ankesat e dy punëtoreve të këtij mediumi për largim të padrejtë nga puna. Ditë më parë Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka shprehur shqetësim për mënyrën e largimit nga puna të dy punëtorëve, Arben Rexhepi dhe Ervin Behluli, të cilët punonin […]

krimet e luftës në kosovë
 

Dorëzohen 61 dosje me 100 dëshmi për krime lufte në Prokurorinë Speciale

Një grup i shoqërisë civile i cili merret me grumbullimin e dëshmive për krime lufte dhe përgatitjen e kallëzimeve penale kundër pjesëtarëve të forcavre të armatosura serbe për krime gjatë luftës së viteve 1998/99, për herë të shtatë kanë dorëzuar kallëzime penale në Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës. Shkendije Hoda, udhëheqëse e këtij grupi, […]

taska ndaj serbise
 

Kërkohet debat parlamentar për sanksionet ekonomike ndaj Serbisë

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Korab Sejdiu së bashku me 12 deputetë të tjerë sot kanë dorëzuar në Kuvend kërkesën për Debat Parlamentar në lidhje me sanksionet ekonomike dhe politike ndaj Serbisë. Sejdiu përmes një publikimi në Facebook ka treguar se kjo kërkesë vjen pas agresionit të shtetit serb ndaj Kosovës. Ai tha se […]

transparenca
 

Kuvendi ka miratuar 34 ligje pa u konsultuar me publikun

Që nga fillimi legjislaturës aktuale, Kuvendi i Kosovës ka miratuar 64 ligje, në të cilat vetëm 8 prej tyre ka mbajtur dëgjime publike, ndërsa 34 ligje të tjera janë shqyrtuar dhe miratuar pa konsultim me publikun. Kështu është thënë në një analizë të Institutit Demokratik të Kosovës (KDI). Sipas KDI-së në këto ligje të miratuara […]

Pronto
 

Afera ‘Pronto’, prokurorja Drita Hajdari kërkon përjashtimin e gjykatësit i cili nuk e lejoi ta lexojë aktakuzën

Vetëm katër ditë pasi për herë të parë të akuzuarit e rastit të njohur si ‘Pronto’ u paraqitën para gjykatës, prokurorja e Prokurorisë Speciale të Kosovës, Drita Hajdari, ka adresuar një kërkesë tek kryetarja e Gjykatës Themelore të Prishtinës, Aferdita Bytyqi, me të cilën kërkon që gjykatësi i këtij rasti,  të përjashtohet. Deri tek kjo […]

Tash

NA NDIQNI

Kërkohet debat parlamentar për sanksionet ekonomike ndaj Serbisë

by Kallxo
NA NDIQNI

Send this to a friend