// E enjte ORA 20:20

Tash

NA NDIQNI

 •  

  Gruaja nuk është pronë

  07/12/2018- (0 min) - 0 SHIKIMERrëfimet e grave që kanë përjetuar dhunë nga familjarët e tyre u transmetuan në emisionin ‘Jeta në Kosovë’. Cilat janë problemet që gratë hasin në luftën për drejtësi lidhur me dhunën ndaj tyre? Çfarë thonë institucionet që janë të paraparë…

  Emisioni “Jeta në Kosovë” të enjten transmetoi intervistën me Prokuroren Speciale të Kosovës, Drita Hajdari. Në këtë intervistë me Jeta Xharrën, prokurorja speciale Hajdari ka folur vendimin që të rihapen hetimet për rastin e dhunimit të Vasfije Krasniqit nga forcat serbe gjatë luftës. Hajdari flet…

  Shiko videon

  Në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua reportazhi mbi pushimin e lehonisë dhe pushimin prindëror. Akterë të ndryshëm diskutuan nismën ligjore për ndryshimin e pushimit të lehonisë. Çfarë parasheh projektligji i ri për prindërit që punojnë? Organizatat joqeveritare diskutojnë idenë  që edhe baballarët të kenë…

  Shiko videon
   

  Intervista me Ekrem Hajdarin dhe Zgjedhjet në Luginë

  02/11/2018- (0 min) - 0 SHIKIMEDrejtori i shkarkuar i Agjencisë Kosovare të Privatizimit, Ekrem Hajdari foli ekskluzivisht për emisionin ‘Jeta në Kosovë’. Sonte, përballë Jeta Xharrës, Hajdari tregoi se si erdhi deri te shkarkimi i tij dhe cilat sipas tij janë presionet që i bënë…

   

  Qeveria me Limakun vazhdojnë Aksham Pazarin

  25/10/2018- (0 min) - 0 SHIKIMEEmisioni ‘Jeta në Kosovë’,  shpalosi hulumtimin e analistit financiar Hekuran Murati mbi zgjatjen e pistës së Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës ‘Adem Jashari’. Murati tregon se si u nënshkrua kontrata për pistën e Aeroportit ‘Adem Jashari’ në kundërshtim me ligjin. Sa…

 •  

  Përmirësimet në arsim

  18/10/2018- (0 min) - 0 SHIKIMENë Jeta në Kosovë  u transmetua debati mbi cilësinë e arsimit të ulët dhe të lartë. Rozafa Koliqi për të cilën ‘Jeta në Kosovë’ kishte transmetuar hulumtime, rrëfeu betejën dy vjeçare  për avancim në Universitetin e Prishtinës. Ministri i Arsimit,…

  Në emisionin ‘Jeta në Kosovë’, u transmetuan intervistat me Ministrin për Punë të Jashtme dhe Evropë të Shqipërisë, Ditmir Bushati dhe Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delawie. Në intervistën e tij të fundit para përmbylljes së mandatit , Delawie rikapitulon…

  Shiko videon

  Në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u diskutuan burimet e ujit në Kosovë dhe shfrytëzimi i tyre për hidrocentrale. Aktivistë për mbrojtjen e ambientit shfaqën shqetësimet e tyre lidhur me degradimin e mjedisit për ndërtimin e hidrocentraleve. Reportazhi nga gryka e Deçanit shfaqi shqetësimin për dëmin…

  Shiko videon
   

  ‘Loja me Kufi: Luftë apo Zgjidhje në Ballkan?

  07/09/2018- (0 min) - 0 SHIKIMEEmisioni ‘Jeta në Kosovë’, transmetoi pikëpamjet shqiptare, serbe e ndërkombëtare mbi idenë e shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë. Liderët e partive politike në pozitë dhe opozitë dhanë qëndrimet e tyre lidhur me çështjen e kufijve dhe dialogun final…

   

  Taralusha e Notit

  07/06/2018- (0 min) - 0 SHIKIMEEmisioni ‘Jeta në Kosovë’ sonte transmetoi hulumtimin mbi Federatën e Notit në Kosovë. Si po diskriminohen sportistët dhe trajnerët më të suksesshëm në not? Si po udhëhiqet Federata e Notit të Kosovës nga një karateist? Në debatet përballë Jeta Xharrës,…

 •  

  Bordet Politike dhe Ndotja e Ambientit

  31/05/2018- (0 min) - 0 SHIKIMENë emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua intervista me Ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell dhe me Kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj. Ambasadori foli lidhur me memorandumin e bashkëpunimit të kësaj ambasade me Qeverinë dhe Kuvendin e…

  Në emisionin ‘Jeta në Kosovë’  u transmetua debati lidhur me implementimin e E-prokurimit dhe transparencën e kontratave publike. Kur pritet të implementohet tërësisht platforma online e prokurimit publik? Si po funksionon ky sistem momentalisht dhe cilat janë ankesat e komunave për përdorimin e këtij sistemi?…

  Shiko videon

  Sonte në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua intervista me drejtorin e  Aeroportit të Prishtinës, Haldun Firat Kokturk, dhe ish mbikëqyrësin e kontratës mes Qeverisë dhe LIMAK-ut, Lorik Fejzullahu. Cilët janë familjarët e zyrtarëve të lartë në institucionet e Kosovës që u punësuan në Aeroportin e…

  Shiko videon
   

  Aksham Pazar me Aeroport Ndërkombëtar- 3

  26/04/2018- (0 min) - 0 SHIKIMENë emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua intervista me Drejtorin e Agjencisë së Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA), Bahri Nuredini. Sa familjarë të drejtorit të ASHNA-s u punësuan në këtë Agjenci? A pati ndikime në punësimet në Aeroportin e Prishtinës?…

   

  Aksham Pazar me Aeroport Ndërkombëtar- 2

  20/04/2018- (0 min) - 0 SHIKIMENë emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u  transmetua pjesa e dytë e hulumtimin mbi Aeroportin e Prishtinës ‘Adem Jashari’. Sa janë të sigurta fluturimet në Aeroportin e Prishtinës? Si u bë që të ndërpritet rryma në kohën e vizitës së ish-…

Reklamë

Të tjera

Send this to a friend