Barinjtë përdorin bunkerët e Enver Hoxhës për të strehuar kopetë

Barinjtë kanë përdorur disa nga dhjetëra mijëra bunkerë të instaluar në të gjithë vendin nga regjimi komunist i ish-diktatorit Enver Hoxha, si strehimore të verës për delet e tyre.

Në rajonin malor të Martanesh, në veri-lindje të kryeqytetit shqiptar Tirana, dhjetëra bunkerë të epokës komuniste të braktisur po përdoren nga barinjtë si kasolle verore për delet e tyre.

Barinjtë që vijnë nga zonat e Tiranës dhe të Elbasanit kanë ndërtuar arka rreth bunkerëve për të siguruar një strehë të sigurt për kopetë e tyre, duke u dhënë mundësi atyre të kullosin në kullotat e harlisura të Martaneshit.

Diktatori Enver Hoxha urdhëroi ndërtimin e dhjetëra mijëra bunkerëve në të gjithë Shqipërinë nga vitet ’60 deri në vitet ’80, nga frika e një pushtimi të vendit që ai sundoi për katër dekada.

Atëherë u braktisën pas rënies së komunizmit në Shqipëri në 1990, dhe tani janë shkatërruar shumë.