array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(33) "https://kallxo.com/gjate/mendime/"
 }
}

Rishkruarja e politikës së jashtme të Kosovës

Debakli diplomatik me Xhamajkën dhe ngjarjet në Forumin e Sigurisë së Mynihut kanë shpërfaqur gjendjen e turpshme të përpjekjeve diplomatike të Kosovës dhe kanë vënë ...

12 vjet në varësi, e ardhmja e Kosovës ende e mjegullt

Një zgjidhje e qëndrueshme për mosmarrëveshjen Kosovë-Serbi duhet të përfshijë si njohjen ashtu edhe një paqe të qëndrueshme, por në rrethanat aktuale, pranimi i ...

Fëmijëria e Kosovës ka mbaruar, vitet e adoleshencës po fillojnë

Në prag të 12 vjetorit të pavarësisë së Kosovës, në një reflektim të marrëdhënieve midis Kosovës, Serbisë dhe trashëgimisë së luftës-  Milos Ciric paralajmë...

BE kundër ShBA-së: Dy palë të etura për fitore në dialogun Kosovë-Serbi

   Pozicionet e ndryshme nga të dyja anët e Atlantikut kanë krijuar paqartësi të mëtutjeshme lidhur me dialogun Kosovë-Serbi, me të dy palët të prirura të ...

Edhe nëse nuk zgjidhet Qeveria, Kuvendi mund të votojë buxhetin e vitit 2020

Kushtetuta e Kosovës e specifikon qartë dhe taksativisht rolin e pushtetit legjislativ – Parlamentit dhe ekzekutiv – Qeverisë në procesin e hartimit dhe miratimit të buxhetit. Sado që është alarmuar, me ...

Raportet Kosovë-Serbi nuk janë çështje ekonomike, z. Ambasador!

Për sa kohë që Serbia nuk arrin të shlyej fajin e saj për krimet e dhunshme të së kaluarës së saj, ekonomitë e dy vendeve nuk do ...