array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(34) "https://kallxo.com/gjate/hulumtim/"
 }
}

Largimi i dyshimtë i televizionit lokal serb nga rrjeti kabllor

Qytetarët serbë të komunave veriore nga fillimi i muajit janar nuk kanë transmetim të televizionit me mbulueshmërinë më të madhe në atë pjesë të Kosovës, RTV Mir.

Serbia garanton ndihma për Romët e Kosovës që ndjekin mësimin në shkollat paralele 

Për familjet rome në nevojë në Kosovë, është e vështirë që t’i shmangin skemat zemërgjera të asistencës sociale të ofruara nga qeveria serbe. Por, pë...

Pasuria e varrosur nëntokësore e Kosovës

Pasuritë nëntokësore të Kosovës gjithnjë janë parë si një motor i zhvillimit ekonomik, por disa mungesa legjislative dhe kujdesi qeveritar e ka bërë pothuajse të pamundur ...

Gratë me mbulesa myslimane të sfiduara në punësime

Me ëndrrat për t’u bërë ushtare, arsimtare apo dizajnere grafike, gratë në Kosovë kanë folur kundër diskriminimit me të cilin përballen gjatë kohës sa ...

S'ka vend për nevojtarët: Bosnja dështon t'i strehojë të zhvendosurit e vet

Mijëra boshnjakë që humbën shtëpitë gjatë luftës vijojnë të jetojnë në strehime "të përkohshme", edhe 25 vjet më vonë. Për rrjedhojë, nuk është habi që ...

Mohimi për të krijuar një familje 

Në Kosovë, personat e të njëjtës gjini akoma e kanë të ndaluar me ligj që të martohen dhe të krijojnë familje. Megjithatë, për gratë si Diella dhe ...