Gjermania ka prezantuar një granatëhedhës të ri automatik

Rheinmetall argumenton se SSW40 mund të sigurojë fuqi zjarri konkurruese në të gjitha terrenet dhe skenarët e konfliktit asimetrik.

Në panairin industrial të këtij viti Eurosatory, ku kompanitë ndërkombëtare mund t’i ekspozojnë armët e tyre dhe produktet e tjera të mbrojtjes, kompania gjermane Rheinmetall zbuloi granatahedhësin e saj të ri automatik të quajtur Squad Support Weapon 40 (SSë40).

Megjithëse SSW40 duket si një copë armë e përdorur nga terminatorët në ekskluzivitetin e Hollivudit me të njëjtin emër, arma e Rheinmetall në fakt tërheq vëmendjen me aftësinë e saj për të gjuajtur municione 40 mm, të cilat mund t’u ofrojnë njësive të vogla ushtarake fuqi zjarri të lartë në një paketë relativisht kompakte.

Sipas një njoftimi për media nga Rheinmetall, SSW40 është granatahedhësi i parë automatik në botë me një tank të përdorur nga supi.

Portali War Zone shkruan se mund të jetë, megjithëse nuk sqarohet në njoftimin e përmendur, se SSW40 është i pari në atë që është plotësisht automatik ose gjysmë automatik dhe se mënyra e përdorimit të tij është si një armë zjarri më tradicionale. Rheinmetall pretendon se trajtimi, ergonomia dhe specifikimet e këtij granatahedhësi janë frymëzuar nga pushkët sulmues, gjë që reflektohet në dizajnin dhe pamjen e kësaj arme.

Rheinmetall promovon gjithashtu sistemin e reduktimit të dridhjeve dhe vetë-rregullimit të SSW40 si një faktor domethënës në aftësinë e tij për të gjuajtur të gjitha municionet me shpejtësi të ulët 40 mm, në krye të asaj që Rheinmetall pretendon se është familja e tij e fundit e municioneve me shpejtësi të mesme 40 mm. Kjo familje e re e municioneve 40 mm përfshin municione me eksploziv të lartë, municione të aktivizuara nga ajri dhe municione kundër tankeve, si dhe ngarkesa jo-vdekjeprurëse, duke përfshirë gaz lotsjellës, municione shpuese të dyerve, stërvitje, ndriçim, municione tymi dhe blici.

Municioni i ri ka një shpejtësi të rritur ndjeshëm dhe një trajektore të drejtë, e cila lejon gjuajtje më të shpejtë të objektivit dhe rrit rrezen efektive të sistemit në 900 metra. Kombinuar me gamën e gjerë të municioneve 40 mm me shpejtësi të ulët dhe të mesme të Rheinmetall, ushtari arrin fleksibilitet dhe efikasitet të paparë në fushën e betejës së së ardhmes, thuhet nga Rheinmetall përmes një deklarate.

Këto shifra ndryshojnë dukshëm nga granatahedhës të tjerë 40 milimetrash, si granatahedhësi M32A1 i Milkor USA, dizajni i të cilit është në stilin e një revolveri me një daulle për gjashtë pjesë municionesh.

Sa i përket rasteve të përdorimit luftarak, Rheinmetall argumenton se SSW40 mund të sigurojë fuqi zjarri konkurruese në të gjitha terrenet dhe skenarët e konfliktit asimetrik./The War Zone