Miku i Blerand Stavilecit dhe Kadri Veselit punësohet inspektor në ATK

Vllaznim Krasniqi, ish-këshilltari i ministrit të zhvillimit ekonomik, Blerand Stavileci është në mesin e 20 inspektorëve të punësuar së fundmi në Administratën Tatimore të Kosovës.

Vllaznim Krasniqi është renditur i dhjeti me 81.5% të pikëve, duke dalë më i mirë se 502 kandidatë të tjerë që i janë nënshtruar testit me shkrim në konkursin e ATK-së për inspektorë.

Krasniqi ka qenë këshilltari i Blerand Stavilecit, gjatë kohës sa ky i fundit ka qenë ministër i zhvillimit ekonomik. Përveç Stavilecit, Krasniqi ka afërsi edhe me Kadri Veselin, me të cilin shihet duke pirë kafe në një lokal.

I kontaktuar nga KALLXO.com, Krasniqi thotë nuk ka hyrë në ATK me ndihmën e Partisë Demokratike të Kosovës.

Thotë se është punësuar në ATK përmes konkursit dhe me meritë.

“Nuk ka pas ndikim politik, jam qe dy vite pa punë, ju kam nënshtruar të gjitha procedurave të konkursit, përfshi testin me shkrim dhe intervistën me gojë, dhe kur kanë përfunduar të gjitha procedurat e rekrutimit jam përzgjedh mbi bazë të kritereve të përcaktuara me konkurs”, tha Krasniqi.

Krasniqi kërkoj të dinte se pse nuk është pyetur kurrë se a po mundet me ia dalë pa punë qe dy vite.

“Pse nuk me keni thirr qe dy vite që jam pa punë me më vet a po mundesh  me ja dal, ki familje ki fëmijë mi”, pyeti Krasniqi.

Kryeparlamentari Kadri Veseli dhe inspektori i ri tatimor, Vllaznim Krasniqi

Gjatë këtyre ditëve KALLXO.com, ka raportuar se në mesin e inspektoreve të punësuar në ATK, janë edhe ish Sekretari i PDK-së, në Mitrovicë, Murtez Zeqiri, kusheri i zv. Ministrit të Financavemotra e deputetes Vjosa Osmani si dhe një ish-kandidat I AAK-së për Asamblenë Komunale të Drenasit.

Konkursi për inspektorët e rinj ishte shpallur në mars të vitit 2019. Në të kanë aplikuar rreth 2,000 kandidatë, ndërsa 512 kandidatë janë i kanë plotësuar kriteret minimale dhe janë thirr në test. Në fund vetëm 20 janë përzgjedhur.

Pas shpalljes së konkursit BIRN kishte kërkuar nga Administrata Tatimore e Kosovës që t’i lejohej monitorimi i këtij procesi të rekrutimit.

ATK nuk e ka lejuar BIRN-in të monitorojë këtë proces përkundër faktit që Ministria e Administratës Publike kishte dhënë interpretim të ligjit dhe rregulloreve në fuqi që monitorimi nga ana e shoqërisë civile nuk ndalohet me ligj dhe se i takon institucionit të vendosë për të lejuar apo mos lejuar monitorimin. Por, menaxhmenti i ri i ATK-së kishte vendosur që mos të lejojë BIRN-in.

Kërkesat e BIRN ishin refuzuar me arsyetimin se kjo mund të shfrytëzohej si model edhe nga organizatat e tjera  që të kërkonin leje për monitorimin e proceseve të rekrutimit në ATK.