Jeta Nën Tymtarë

Gazmend Maxhunit, banorit të fshatit Dardhishtë, i janë rritur shpresat pas diskutimeve që janë bërë së fundmi për çështjen e ndotjes së ajrit. Thotë se tash e sa ...

Kosovë: Pavarësisht Kundërshtimeve Miratohet Gjykata Speciale

Autoritetet e Prishtinës e nisën vitin 2016 duke ratifikuar gjykatën e re, të quajtur zyrtarisht Dhomat Speciale të Kosovës që ishte dënuar fuqishëm nga partitë ...

Shkencëtari i Ri Akuzon UP-në për Diskriminim Akademik

Senati i Universitetit të Prishtinës duket se nuk ka marrë parasysh punën shkencore të kandidatit Dr. Mentor Sopjani nga Fakulteti i Mjekësisë, për avancimin e tij ...

Ante Markoviq dhe Përpjekja e Dëshpëruar për Shpëtimin e Jugosllavisë

“Ishte një përpjekje e qytetëruar për të shmangur barbarizmin,” tha për BIRN ish-këshilltari i politikës së jashtme të Ante Markoviq, Jovica Vejnoviq, ndërsa ...

Kosova Synon Vrasjen Masive të Qenve në 2017

Përpjekjet e institucioneve të Kosovës për zgjidhjen e problemeve me qentë endacakë përmes hartimit të një rregulloreje të re, e cila do të ketë fuqi ligjore, ...

Dy Shqiptarë në Maqedoni Heqin Qafe Barrierën e Partive Etnike

Për herë të parë në 25 vet, dy deputetë shqiptarë do të ulen në karriget e Parlamentit të Maqedonisë jo si përfaqësues të partive etnike shqiptare por si ...