Zhvendosja e banorëve të fshatit Hade

Pse ende për banorët e zhvendosur nuk janë caktuar trojet se ku duhet të ndërtojnë shtëpitë?
Kush ka dështuar në realizimin e këtij projekti? Çka thonë banorët e zhvendosur, çka zyrtarët e komunës së Obiliqit, e çka ata të Ministrisë së Mjedisit dhe të Planifikimit Hapësinor (MMPH).

Për të këto çështje, “Jeta në Kosovë” ka intervistuar:
Dardan Gashi – ministër i MMPH-së;
Arsim Preniqi – banor i fshatit Hade, Obiliq;
Milaim Grajqevci – banor;
Brahim Shala – banor;
llaz Shala – banor;
Avni Grajqevci – banor;
Arben Çitaku – sekretar i Përgjithshëm, MMPH;
Azem Spanca – drejtor i Urbanizimit, Komuna e Obiliqit dhe
Nazif Shala – drejtor i Mbrojtjes së Mjedisit, Komuna e Obiliqit.

BIRN-i, gjithashtu, ka përgatitur edhe një reportazh nga terreni që tregoni se cilat janë problemet e banorëve të fshatit Hade, të cilët tashmë janë zhvendosur.