Letër nga: Bekim Zaiti

Kjo Teme I takon 100mijera qytetareve qe jan Klient te Bankes Reiffeisen dhe qe ju duhet spejgim.
Duke mare parasysh se mereni me tema qe u takojn shumices se qytetareve te Kosoves dhe jan ne interest e informimit publikë të Kosoves ju shkruaj të kërkoj një investigim nga gazetaret “agjentet” tuaj në lidhje me Politikat e fundit te Bankes Reiffeisen në Kosove .
Politiken e fundit te Reiffeisen Bank ne Kosove, e cilla se fundi ka vendosur Qe te gjitha llogarit e klienteve ti shendroj prej logarive te zakonshme ne llogari packo PA Pelqimin e klienteve.
Llogaria Pacako e cilla tashme u offrohet klienteve ne menyr automatike eshte ajo e cilla permban me
shume sherbime por ajo edhe kushton 2 € ne muaj.
Ndersa ato te deritanishme (rjedhese- te zakonshme) kan kushtuar deri tani 0.50€ cent mirmbajtje mujore.
Ata te cillet nuk e deshirojn packon e re ju duhet te shkojn personalisht ne ndonje prej filliallave te bankes Reiffeisen dhe te kerkojn qe llogaria e tyre te kthehet ne gjendje paraprake e cilla tashme do te kushtoj 0.75€ cent d.m.th edhe ketu jan shtrenjetuar tarifat e mirembajtjes PA u Informuar klientet se ne qoftr se dojn te mbajn ate te vjetren perveq se duhet te shpenzojn kohen e tyre e te shkojn personalisht ne ndonje filial ata tashme do te duhen te paguajn edhe 50% me shum per mirmbajtje sesa deri tani, ka mijera nga ata se nuk kan asnje lidhje se si tere kjo fuksionojn dhe thjesht nuk ndermarin asnje hap, dhe pas nje kohe e kuptojn se Banka e “Tyre” po ju ndalojëka nga 24€ ne vit per mirembajhtje kinse duke ofruar produkte te cillat 75% të klienteve as nuk dijn se qfare jan ato, e me shume se Banka as qe I ka Pyetur por thjesht vetem I ka informuar se thashme kojo po ju ofron me shum per ato me shum te holla qe do te jau mer per mirembajtje.
Ne vende ku sundon ligji dhe ka nje regull dhe kontroll te mirefillet financiar keto manipulime nuk guxojn te ndodhin qe banka thjesht te ju informoj se ka ndryshuar diqka ne logari tenden dhe me kosto tuaj pa pelqimin tuaj.
Kjo eshte thjesht sit e thuhe “ Une jam ketu per te vjedhur e juaja eshte per te me nxen ne qoft se dini.
Por qka te behet me ata qe nuk dijn si te mbrohen nga kjo menyr e pandershme e politikave te bankave te cillat jan para pallimentimit apo te cillat jan te pangopura, apo me apetit te perfitimit sa me te madh ne qdo menyr te mundeshme.
A !!! Nuk eshte dasht qe banka Reiffeisen te informoj klientet se tanime ka lansuar nje product shum atraktiv por I cilli kushton 4 her me shum se ai deri tani por ofron 10 here me shum dhe klientet te kan mundesi te thojn JO ose PO.
Qellimi im eshte qe te qohet sa me shume pluhur per kete veprim te keti institucioni financiar me qellim qe mos ta percillin shembullin e kesaj banke edhe bankat e tjerea ne kosove, ndaj keti populli edhe ashtu te raskapitur financiarisht e moralisht.