“Jeta në Kosovë”: Pandemia e natyrës

 

Në emisionin “Jeta në Kosovë” sonte u diskutua për ndotjen e ambientit.

Pse po ngordhin peshqit në lumin Drenica?

A ka rrezik që kimikatet që kanë rrjedhur nga “liqeni” i KEK-ut në lumin Sitnica të dëmtojnë ADN-në e fëmijëve të Kosovës?

Cilat janë rreziqet nga deponitë ilegale të mbeturinave?

Si vdiqën dy minatorët në minierën e Artanës?

Për këto dhe shumë çështje të tjera në debatin e drejtuar nga Jeta Xharra diskutuan Avni Zogiani, ish-zëvendësministër i Mjedisit, Fatmir Gërguri, kryeinspektor i Minierave, Egzona Shala, ambientaliste, Osman Gjugjeviq, hulumtues i temës së hidroenergjisë, Jelena Gjokiq, profesoreshë e çështjeve mjedisore në Universitetin e Mitrovicës ICBM dhe aktivistë nga qytete të ndryshme.