Thaçi i pastron rrobat me pare të shtetit

Presidenti Hashim Thaçi, gjatë kohës sa ishte kryeministër i kishte pastruar rrobat e tij duke e paguar këtë shërbim me para të buxhetit të shtetit.

Gjatë qëndrimit në Turqi ai i kishte pastruar rrobat e tij jo njëherë, por dy herë.

Në faturat e siguruara nga KALLXO.com, shihet se Hashim Thaçi kishte pastruar dhe tharë rrobat e tij dy herë radhazi gjatë qëndrimit për vizitë zyrtare te miku i tij, Erdogan, në Turqi.

Në mars të vitit 2011, Thaçi po qëndronte së bashku me ekipin e tij për vizitë zyrtare në Turqi ku kishte vendosur që ti dërgonte rrobat e tij për t’u pastruar.

Ky vendim i Thaçit i kishte kushtuar buxhetit të shtetit 76 euro.

Po ashtu ekziston edhe një faturë tjetër, e vetëm një ditë më vonë kur Thaçi kishte vendosur që të paguaj përsëri për larjen e rrobave. Pastrimi tjetër i kishte kushtuar Thaçit 64 euro, të cilat ishin paguar gjithashtu nga buxheti shtetit.

Kallxo.com ka nisur publikimin e faturave të shpenzimeve të Presidentit Hashim Thaçi në kohën kur ai ishte kryeministër i vendit.

Në dosjen prej qindra faturash të siguruar pasi BIRN ka paditur Zyrën e Kryeministrit në gjykatë, do publikohen fatura të shpenzimeve për 20 muaj qeverisje të Hashim Thaçit përfshirë këtu shpenzimet e 5 zëvendëskryeministrave tjerë të asaj kohe: Bujar Bukoshi, Edita Tahiri, Hajredin Kuçi dhe Behgjet Pacolli.

Pjesë e faturave janë edhe shpenzimet e kryera nga këshilltarë e shefa të kabineteve e deri te bodigardët e qeveritarëve të lartë.

Në dosjen “Sa han Shefi” e cila tashmë është aktive në KALLXO.com, çdo ditë do publikohen fatura të reja të shpenzimeve të shoqëruara me shkrime dhe dëshmi për shpenzimet.