DebatPernime në Prizren

DebatPernime për tolerancën

Një hoxhë, një murg dhe një sheh u ulën bashkë në Prizren për të diskutuar tolerancën fetare.

‘Jeta në Kosovë’ sonte transmeton debatin me mikrofon të hapur që u zhvillua në një ndër qytetet me përbërjen më të larmishme etnike dhe religjioze.

Si bashkëjetohet në një ambient shumëetnik në paqe dhe bashkëpunim?

Cilat janë sfidat që vështirësojnë lidhjet ndërkomunitare?

Për këto dhe të tjera, diskutojnë panelistët: Mytaher Haskuka, Kryetar i Prizrenit; Lutfi Ballëku, Imam; Ilarion Lupuloviq, Prift Ortodoks;, Abidin Shehu, sheh; Besa Ismajli, profesoreshë në Fakultetin e Studimeve Islame; Jovana Radosavljeviq, OJQ Iniciativa e Re Shoqërore; Agnesa Çipa-Laçi, qytetare;  Bujar Laçi, qytetar;  Branislav Krstic- gazetar.

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’, transmetohet këtë të enjte në RTK, nga ora 21:30 dhe repriza të premten në mesditë.

 

18 Prill 2019 - 16:38

Doruntina Baliu 18/04/2019 - 16:38
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend