Jeta në Kosovë Debaton për Dorëheqjen e Kërkuar të Rektorit (TV)

Ibrahim Gashi, rektori i Universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”, në emisionin “Jeta në Kosovë” ka thënë se nuk do të japë dorëheqje, pavarësisht situatës që është krijuar kohëve të fundit.

Sipas rektorit aktual Gashi, vetëm nëse konstatohet se karriera e tij shkencore nuk është në përputhje me atë që ai e prezanton, atëherë do të japë dorëheqje morale.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/fUd-IiqIK34″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Ndërsa, kryetari i Këshillit Drejtues të UP-së, Muharrem Nitaj, ka thënë se nuk do të lëshohet pe sa i përket çështjes së avancimit të kuadrove në UP, pa marrë parasysh se a ka të bëjë kjo me rektorin, ose me ndonjë profesor tjetër.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/O2zdt1Hy1oo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/72afJ2fq5zg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

A do të jetë në gjendje Rektorati që t’i kompletojë arkivat e veta me të gjitha punimet shkencore në bazë të të cilave janë dhënë titujt për doktoraturë, magjistraturë dhe avancime tjera në UP dhe a do të identifikohen punimet e dyshimta shkencore?

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/qAuYZBVRL94″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/E8bMW3PnJiE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Kur do të funksionalizohet Këshilli për Etikë, në krye me profesoreshën Myzafere Limani?

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/_OEVqPG0c9g” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>Në debat është diskutuar për kredibilitetin akademik të UP-së, politizimin e saj, organizimin e brendshëm si dhe numrin e madh të studentëve.

Emisionin e plotë mund ta ndiqni sonte në  RTK prej orës 20:20