Çaushi: 7 universitetet publike nuk e rritën cilësinë e arsimit

Deputeti i PSD-së, Driton Çaushi në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës që është duke u diskutuar buxheti i vitit të ardhshëm, ka thënë se themelimi i 7 universiteteve publike nuk e ka rritur cilësinë e arsimit në Kosovës.

“Sistemi universitar me 7 universitete publike, fatkeqësisht nuk ofrojnë për së afërmi cilësinë dhe nivelin e shkollimit që do të prisnin të rinjtë dhe do të duhej që të plotësonin  normat e universitetit. Për vitin 2019 për këto universitete janë planifikuar 27.7 milionë euro, unë mendoj që mbi të gjitha institucionet duhet urgjentisht të bëjë një proces të rivlerësimit dhe rishikimit të këtij sistemi universitar”, ka thënë Çaushi.

Ai ka thënë se për nivelin e popullsisë e Kosovës 7 universitete janë shumë.

Bytyqi: Reduktimi i Universiteteve nuk u Konvenon Vetëm Rektorëve

 

06 Dhjetor 2018 - 18:01

Arbisa Shefkiu 06/12/2018 - 18:01
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend