Muhamet Shala, Ponesh, Gjilan. Foto: TV21

Bujku që Punon 70 Hektarë Grurë e Misër

Arat e Bujkut të Vitit për rajonin e Gjilanit, Muhamet Shala, prodhojnë rreth 200 mijë kilogramë grurë në vit.

Këto ditë ai është duke i përgatitur arat për mbjelljet vjeshtore me mekanizmin e tij.

Me rreth 50 hektarë grurë dhe rreth 20 hektarë misër ai shprehet i kënaqur me të arriturat në bujqësi.

“kemi marrë rreth 3,700- 3,800 kilogramë grurë për hektar. Nuk ka pasë më mirë. Dhe nëse s’ka pas ëmë mirë, duhet të them që ka qenë e kënaqshme”, thotë Muhamet Shala për TV21.

“Jetohet nga bujqësia. Ndoshta jo për jetë luksoze por një jetë mesatare po”, thotë Muhameti.

Familja e tij 16 anëtarëshe merret edhe me rritjen e shtimin e bagëtive. Ai ka një fermë me mbi 40 lopë qumështore dhe gjedhe për shitje.

Rrëfimin e Muhamet Shalës mund ta ndiqni në linkun e mëposhtëm:

https://www.youtube.com/watch?v=fDKAK3KtHq0

09 Tetor 2017 - 10:00

21Media 09/10/2017 - 10:00
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend