array(1) {
 [0]=>
 array(3) {
  ["square_thumb"]=>
  bool(true)
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#ae1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(5) "Ekipi"
 }
}
Rrahman Ramaj

Rrahman Ramaj

Rrahman Ramaj ka përfunduar studimet BA në Banka, Financa dhe Kontabilitet, në Fakulteti Ekonomik të Universitetit të Prishtinës, dhe aktualisht vazhdon studimet master në Menaxhment dhe Informatikë në po të njëjtin universitet. Rrahmani filloi si Analist Financiar në BIRN në 2014 dhe pas shprehjes së entuziazmit të tij për raportim gazetaresk, tani shkruan edhe artikuj për KALLXO.com. Rrahmani monitoron shpenzimin e parasë publike përmes analizimit të kontratave të ndryshme dhe raporteve të auditimit për Komunat në tërë Kosovën. Madje, analizat e financave për të ngjajnë me pikturat mozaik, që është e preferuara e Rrahmanit. Rrahmani është bashkë-autor i raportit të Monitorimit të Prokurimit Publik “Arka e Favoreve” i cili u publikua në shkurt të vitit 2015. Me pak fjalë, dashuria e dytë e Rrahmanit janë numrat (duke marrë parasysh që është i martuar dhe ka dy fëmijë).

Mbi 70 % e pronave të Komunës, shfrytëzohen pa kontrata valide

Ministria e Drejtësisë pritet të avancoj databazën e rasteve të dhunës në familje

KQZ ndanë mbi 15 mijë euro për transportin e stafit të QNR-së për zgjedhjet e tetorit

1.5 miliard euro borxhi publik, më shumë se gjysma e buxhetit të shtetit

Komuna kurrsesi t’i mbledh borxhet, kalon 2 milionë euro shuma e tyre

Në Dragash u nënshkruan 71 kontrata pa procedurë të hapur të prokurimit

BQK nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për bonot e thesarit për diasporën

Në vitin e pandemisë, mërgata i dha ‘frymë’ ekonomisë me mbi 980 milionë euro remitanca

Në 2020-n ekonomia e Kosovës ra -3.9%, transporti, ndërtimtaria e restorantet aktivitetet më të prekura

Hoti mori mbi 7,300 euro nga 'Trusti' sa ishte shef Qeverie

Qeveria siguron objektet e veta nga dëmet, zotohen 70 mijë euro

Trendi i rritjes së importit nga Serbia, parasheh përfitime qindra milionëshe për Serbinë

Komuna e Pejës shpenzon mbi 39 mijë euro për paragllajd

2.5% import më të shtrenjtë në Kosovë për tre muaj

Sërish zgjedhje sivjet, KQZ nis procedurat tenderuese