array(1) {
 [0]=>
 array(3) {
  ["square_thumb"]=>
  bool(true)
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#ae1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(5) "Ekipi"
 }
}
Kastriot Berisha

Kastriot Berisha

Kastriot Berisha ka lindur në Pejë, ku ka përfunduar edhe shkollën fillore dhe të mesme.

Studimet Bachelor dhe Master i ka përfunduar në Universitetin e Prishtinës, Fakultetin Juridik. Ai përfundoi me sukses edhe provimin e jurisprudencës në janar të vitit 2022.

Berisha është pjesë e Rrjetit Ballkanik të Gazetarisë Hulumtuese – BIRN që nga prilli i vitit 2017, kur punën e kishte filluar si praktikant, për të vazhduar më pas si hulumtues dhe zyrtar ligjor.

Ai ka monitoruar një numër të madh të proceseve gjyqësore të profilit të lartë si dhe një numër të madh të proceseve të rekrutimit të pozitave të larta në pushtetin ekzekutiv dhe atë të drejtësisë.

Berisha ka qenë pjesë e disa grupeve punuese të hartimit të ligjeve dhe pjesë e shumë publikimeve të BIRN për sektorin e drejtësisë, terrorizimin dhe luftimin e ekonomisë joformale.

Që nga viti 2019 Berisha e përfaqëson portalin KALLXO.com në Këshillin e Mediave të Shkruara të Kosovës.

Përpos tyre ka publikuar një numër të madh të hulumtimeve në sektorin e drejtësisë të cilat kanë rezultuar me suspendimin e gjyqtarëve, inicimin e procedurave disiplinore ndaj prokurorëve dhe gjyqtarëve si dhe nisjen e procedurave penale ndaj të paktën 50 personave të ndryshëm në Republikën e Kosovës.

Për hulumtimet e tij Kastriot Berisha në fund të vitit 2021 është shpërblyer me çmimin “Gazetari i vitit”, çmim i cili iu nda nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), me përkrahjen e misionit të OSBE-së në Kosovë.

Prokurorja kërkon dënimin e deputetit të LDK-së dhe të tjerëve

Dëshmitare sekrete në gjykimin e Sekiraqës, seanca mbyllet për publikun

Banorët e qendrës së Prishtinës protestojnë për zhurmën e kafeneve (FOTO)  

Pejë, 4 të arrestuar për falsifikim të parave

Kodi i ri Penal - Kujdes, nëse blini sende të vjedhura dënoheni me burg deri në 4 vjet

Detaje të reja nga tentim vrasja në Klinë

Prokuroria në Pejë konfiskoi 10 tonë mish të prishur brenda vitit

Mishi i prishur në Pejë; lopa vuante nga sëmundja e pashërueshme

Tentim vrasje ne Klinë

I dyshuari për mishin e prishur: Mishin kam pas me ja qit qenit

Dosja e Prokurorisë - Mishi i prishur u transportua me Golf 2

I dyshuari për skandalin e mishit të prishur në Pejë ishte i dënuar për të njëjtën vepër nga Gjykata

Ekskluzive - Fotografitë e mishit të prishur në Pejë nga dosja e Prokurorisë

I dyshuari për skandalin me mishin e prishur sillet në Gjykatë

Skandali me mishin e prishur në Pejë, i dyshuari sot del para gjykatës