array(1) {
 [0]=>
 array(3) {
  ["square_thumb"]=>
  bool(true)
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#ae1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(5) "Ekipi"
 }
}
Albulena Sadiku

Albulena Sadiku

Albulena Sadiku ka një sfond të gjerë profesional në shoqërinë civile dhe ka kaluar 15 vjet duke punuar në menaxhimin e mediave, projektet kundër korrupsionit, ngritjen e kapaciteteve, qeverisjen vendore dhe prodhimin e debateve dhe raporteve televizive në terren.

Në vitin 2011, Albulena iu bashkua ekipit të BIRN si Menaxhere e Projektit për mbledhjen e fondeve, menaxhimin e programeve, menaxhimin e marrëdhënieve me donatorët dhe të aktiviteteve për organizatën.

Portofoli i programeve të Albulenës përfshin nisma kundër korrupsionit për të ekspozuar keqpërdorimet, gazetarinë transparente dhe të paanshme, dhe monitorimin dhe raportimin mbi performancën e sektorit publik, veçanërisht shpenzimin e fondeve publike.

Me përvojë në fushën e programeve televizive mbi zgjedhjet parlamentare dhe lokale, Albulena ka prodhuar më shumë se 300 debate të ndjekura nga më shumë se 1,000 panelistë dhe të shikuar nga mbi 3 milionë shikues.

Ajo është e angazhuar në mënyrë aktive si një aktiviste e të drejtave të grave në çështjet që lidhen me pronën e grave dhe të drejtat e trashëgimisë dhe pjesëmarrjen efektive të grave në zgjedhje dhe institucionet publike. Përveç kësaj, ajo është e suksesshme në fushatën për Lirinë e Informimit dhe Qasjen në Dokumentet Publike.

Në 2005, Albulena filloi të punojë si Menaxhere e Programit të Avokimit për Iniciativën për Organizatën për Progres (INPO) dhe në 2009 u bë Drejtoreshë Ekzekutive, ku shërbeu deri në fund të 2010. Aty Albulena u përqendrua në çështjet e qeverisjes vendore, përfshirë monitorimin e performancës dhe vlerësimin e institucioneve legjislative dhe ekzekutive në gjashtë komuna në Kosovë.

Ajo studioi Shkenca Politike dhe Letërsi Angleze në universitet dhe ka marrë pjesë në kurset përkatëse, përfshirë kursin e menaxhimit jo-fitimprurës në Akademinë e OJQ-ve të Universitetit të Ekonomisë dhe Biznesit në Vjenë.