Arsyet pse një gjumë i mirë është i rëndësishëm për shëndetin tuaj

Pa dyshim që një nga nevojat më të rëndësishme që ka trupi dhe mendja juaj është të bëni një gjumë të rehatshëm gjatë gjithë natës dhe pa asnjë ndërprerje. Kjo do të ju bëjë të dukeni dhe ndiheni më mirë.

Gjumi i mirë gjatë natës do të ju mundësojë të kontrolloni peshën trupore. Pra, nëse jeni duke menduar të mbani një dietë, është mirë të planifikoni një orar më të hershëm të gjumit. Duke fjetur në dyshekun e duhur, do t’ju ndihmojë të mbani figurën tuaj.

Cilat janë efektet pozitive

Një pushim i mirë gjatë natës do të reflektojë një fytyrë të shëndetshme dhe tërheqëse duke shmangur rrathët e zinj dhe qeskat poshtë syve.

Gjumi gjatë gjithë natës pa u lëkundur dhe rrotulluar i jep mendjes kohë dhe aftësi për t’u rinovuar, përmirëson pamjen tuaj fizike dhe ndikon në qëndrimin dhe disponimin tuaj. Përmirësimi i humorit zvogëlon ankthin, si dhe rrit stabilitetin emocional.

Hulumtimet tregojnë se njerëzit që flenë më pak, gjashtë ose më pak orë në natë, kanë nivele më të larta të proteinave inflamatore në gjak. Inflamacioni lidhet me sëmundjet e zemrës, goditjen në tru, diabetin, artritin dhe plakjen e parakohshme.

Kujtesa dhe përqendrimi superior mendor fitohet me një gjumë të qetë natën.

Kur bëhet fjalë për shëndetin tonë, stresi dhe gjumi janë pothuajse të njëjta dhe të dyja mund të ndikojnë në shëndetin kardiovaskular. Gjumi mund të zvogëlojë nivelet e stresit dhe do t’i japë një personi kontroll më të mirë të presionit të gjakut. Gjumi i mirë zvogëlon rreziqet në trafik si dhe rrit performancën dhe rezultatet në sport.

Gjatë gjumit të thellë, truri kalon nëpër përshtypjet tona të ditës në një proces jetik për formimin e kujtesës. Ky proces rendit dhe organizon kujtimet e ditës.

Të gjitha problemet me gjumë mund të zgjidhen, për më shumë informacione klikoni këtu.