array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(39) "https://kallxo.com/arsim/arsim-i-mesem/"
 }
}

Kosovës po i zbrazen bankat e shkollës

Me rënie të numrit të popullsisë, por edhe për shkaqe të tjera, numri i nxënësve dhe studentëve ka shkuar në rënie në dekadën ...

Shoqëria civile kërkon largimin e Ministrit të Arsimit, Ramë Likaj dhe Zëvendësministrit Driton Bardheci

13 organizata të shoqërisë civile në Kosovë kanë kërkuar nga Kryeministri Avdullah Hoti që në krye të Ministrisë së Arsimit të ketë njerëz më integritet dhe jo si ...

Mësimi online nuk i arrin komunitetet

Megjithë premtimet për gjithëpërfshirje të procesit të mësimit nga distanca në Kosovë, fëmijët e komuniteteve pakicë, ashkali, romë dhe egjiptianë ende janë larg të ...

Shkollat e mesme në Kosovë në mungesë të pedagogëve dhe psikologëve

Adoleshentët në shkollat e mesme në Kosovë nuk po e kanë fatin të konsultohen me pedagogë, këta të fundit mungojnë në shumicën e shkollave, madje disa prej ...

MASHTI nxjerr Udhëzuesin për vlerësimin e nxënësve nga distanca

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka nxjerrë vendim për “Procedurat e realizimit të vlerësimit të nxënësve gjatë mësimit në distancë”, në ...

Mësimi online dhe sfidat e komunave

Nevoja për organizim të mësimit nga distanca përveçse kapacitetin e nivelit qëndror, ka shpërfaqur edhe nivelin e përgatitjes së komunave për tu ...