array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(38) "https://kallxo.com/arsim/arsim-fillor/"
 }
}

Sot nis gjysmëvjetori i dytë në shkolla

Pas 30 ditësh pushim, më shumë se 345 mijë nxënës të nivelit parauniversitar sot do t’u rikthehen bankave shkollore. Gjysmëvjetori i dytë i viti shkollor do të ...

Sa u zbatuan masat për COVID-19 në shkolla në muajin dhjetor?

Gjysmëvjetori i parë i vitit shkollor 2020/21 përfundoi me shumë sfida për mësimdhënësit, nxënësit dhe prindërit.

Viti i ekranit dhe mësimit të lënë në gjysmë

Në një situatë krejtësisht të re, sistemi edhe ashtu i brishtë arsimor në Kosovë u desh të përshtatet në disa forma eksperimentale për të arritur të mbajë ...

Mësimi "intensiv", nxënësit në Vushtrri mësojnë dhe notohen në gjermanisht brenda dy jave

Vetëm dy javë para përfundimit të vitit shkollor, nxënësit e klasave të gjashta në shkollën “ Enver Hadri” në Smrekonicë të Vushtrrisë kanë mbajtur orët ...

Bullizmi në shkollat e Kosovës dhe praktikat botërore në luftimin e tij

Përvoja në një ekskursion me bashkëmoshatarët në Shqipëri  ishte pikënisja e shqetësimeve dhe ngecjes në mësime për një maturante nga Prishtina.

Rrezikimi i nxënësve në shkollat pa dalje dhe shkallë emergjente

Shumë objekte shkollore në Kosovë nuk kanë dalje dhe shkallë emergjente, gjë që e rrezikon shëndetin dhe jetën e mijëra nxënësve nga ndonjë situatë e ...