Arkiva Kryesore

Zvicra ua Kthen Pensionet Kosovarëve

Mehmet B. është gëzuar të dielën. Një lajm i mirë i ka ardhur nga Zvicra. Këtë burrë rreth të pesëdhjetave e kanë thirrur në telefon shokë...

Mosnjohja Politike e Diplomave

Mumin Bislimi, profesor në Universitetin e Kumanovës, ka mbaruar studimet dhe magjistraturën në Universitetin e Prishtinës, por nuk ka mundësi që të vazhdojnë studimet e doktoratë...

Të Jashtit

A keni menduar ndonjëherë se sa ironike është shitja e cigareve në Kosovë ‘në të zezën’? Nuk flas për tërë ata kartonë të vendosur një...

Mallrat Kalonin Kufirin e Mbyllur

Shkëmbimi tregtar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë asnjëherë nuk është ndërprerë, as gjatë kohës së masave të reciprocitetit - prej 25 korrikut deri më 16 shtator.

Dëshira e Çmendur për Trashëgiminë

Tomica Dujankovic, 60 vjeçare nga Prishtina, tash e gjashtë vjet është e vendosur në Qendrën për Integrim dhe Rehabilitimin e të Sëmurëve Kronikë Psikiatrikë (QIRSKP) në ...

Lufta e Yjeve

Yjet përmbi iu vezullojnë. Tre, katër, pesë...Sa të duan pronarët. Por nëse ju qëllon të kaloni natën në hotelet e Kosovës, mos ...

I Përkëdhelur dhe i Shkathtë

Ka mbërritur majat më të larta të pushtetit dhe është 42-vjeçar. Kosova dominohet nga të rinjtë dhe rrjedhimisht ata shpesh gjenden nëpër pozita vendimtare. Por, pak ...

S’ka Rehati në Gjyqësor

Në vitin 2013 do të ndërrojë rregullimi strukturor i gjykatave dhe prokurorive. Siç është tash, niveli i gjykatave fillon më atë Supreme, për të vazhduar më gjykatat e qarkut, ...

Graviteti i Lidhjeve Kinë-Serbi

Një delegacion i ushtrisë kineze i udhëhequr nga Gjeneral Xu Caihou vizitoi Beogradin më 8, 9 dhe 10 shtator dhe dha si donacion pajisje për spitale ushtarake me vlerë prej 2.4 milion ...

Ajo Është Cinci

E quajnë Cinci Noshaj dhe është shqiptare e Kosovës. Njëzetetrevjeçarja është studentja e pazakontë që ndjek ligjëratat në Fakultetin e Teknologjisë Ushqimore në Universitetin e Beogradit.

Moskuptimet e ‘Devolli Group’

Të nderuar, 

Kërkesa e Devollit

E nderuara zj. Xharra,