Arkiva Kryesore

Intervistë me Fatmir Limajn

Intervistë me Fatmir Limajn

Nga kush u dënua me vdekje në Kleqkë kryetari i komunës së Suharekës, Blerim Kuqi? Cilat janë provat e EULEX-it kundër Fatmir Limajt për burgun ...

I ikën policisë

I ikën policisë

Gjatë patrullës në Pejë policia ishte duke kontrolluar një makinë. Polici vëzhgues vëren se në një lartësi prej 50 metrash një makinë po  tenton t`i ...

Intervistë me Sunita Dubej, drejtoreshë e kompanisë GroundWork

Intervistë me Sunita Dubej, drejtoreshë e kompanisë GroundWork

Jeta në Kosovë transmeton intervistën me Sunita Dubej, drejtoreshë e kompanisë “GroundWork” nga Afrika e Jugut, për përvojat e këtij shteti në fushën e energjisë.

Strategjia energjetike e Kosovës

Strategjia energjetike e Kosovës

Sa jemi afër zgjidhjes së problemit të energjisë? Pse çmimi i rrymës në Kosovë është më i shtrenjti në rajon? Si po rrjedh procesi i privatizimit të sektorë...

Jeta në Kosovë diskuton për strategjinë energjetike të vendit

Jeta në Kosovë diskuton për strategjinë energjetike të vendit

Sonte në emisionin Jeta në Kosovë mund ta ndiqni debatin për strategjinë afatgjate të qeverisë së Kosovës për energji.

Nxjerrja e zhavorrit nga lumenjtë

Nxjerrja e zhavorrit nga lumenjtë

Eksploatimi i shtretërve të lumenjve

Eksploatimi i shtretërve të lumenjve

Kush është përgjegjës për lejimin e shkatërrimit të ambientit për përfitime materiale? Çka thonë përgjegjësit institucional, të cilët që nga paslufta ...

Eksploatim i zhavorrit në Gllaviçicë.

Eksploatim i zhavorrit në Gllaviçicë.

Banorët e fshatit Gllaviçicë të Pejës ankohen se eksploatuesit e zhavorrit po e dëmtojnë ambientin. Inspektoriati dhe policia intervenojnë në ndaljen e eksploatuesve ilegalë.

Barnat e kontrabanduara

Barnat e kontrabanduara

Gazetarja Edona Musa sjell hulumtim 25 minutësh ku tregon se si barnat e kontrabanduara shiten lirshëm nëpër barnatoret anekënd Kosovës.

QKUK me barna të kontrabanduara

QKUK me barna të kontrabanduara

Gazetari Alban Selimi tregon se si barnat e kontrabanduara që konfiskohen nga Dogana e Kosovës përfundojnë në Qendrën Klinike Universitare.

Jeta në Kosovë debaton për marrëveshjen politike për dalje nga kriza institucionale

Jeta në Kosovë debaton për marrëveshjen politike për dalje nga kriza institucionale

Si u arrit marrëveshja në mes të PDK-së, LDK-së dhe AKR-së? Cili ishte roli i ambasadorit Dell në arritjen e kësaj marrëveshjeje? Kush do ta mbikëqyrë ...

Jeta në Kosovë debaton për marrëveshjen politike për dalje nga kriza institucionale

Jeta në Kosovë debaton për marrëveshjen politike për dalje nga kriza institucionale

Sonte në Jeta në Kosovë, përfaqësues të partive politike diskutojnë për marrëveshjen e mbrëmshme për dalje nga kriza institucionale, në mënyrë që Kosova ...