Shaban Buza Jam i Pafajshëm

I ulur në bankën e të akuzuarve rektori i universitetit të Gjakovës ka mohuar çdo akuzë që i vihet në barrë.
“Si e ndieni veten, të fajshëm apo të pa fajshëm? E ndi veten të pa fajshëm,” ka thënë  Buza pak qaste para se prokurorial të lexonte aktakuzën ndaj tij.

Rektori është pjesë e aktakuzës së ngritur nga prokurorial e Gjakovës e cila pretendon se është keqpërdorur pozita zyrtare, pasi disa profesorë kanë dokumentacion fotokopje dhe të pa noterizuar, dokumentacion të pa kompletuar, asistent të angazhuar në kundërshtim me legjislacionin në fuqi për shkak të moshës etj.

“Po ashtu janë pranuar mësimdhënësit pas konkursit për vitin akademik 2015/2016 dhe nga këto janë 7 ligjërues të angazhuar dhe 20 janë asistentë të angazhuar pa konkurs, në këtë mënyrë ka bërë shkelje të ligjit duke dëmtuar të hyrat e Ministrisë së Arsimit”, tha prokurori Uka.

Kallxo.com kishte raportuar edhe më parë për këtë rast.

http://kallxo.com/shtyhet-gjykimi-rektorit-shaban-buza/

ETIKETA

17 Korrik 2017 - 15:51

Lekë Muqaj, Agita Muhadri 17/07/2017 - 15:51
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend