Ragip Begaj, kryetar i komunës së Malishevës. Foto: Atdhe Mulla

Ragip Begaj Sot Del Para Gjykatës

Sot mbahet seancë gjyqësore në Gjykatën Themelore të Gjakovës ndaj kryetarit të komunës së Malishevës.

Kryetari i komunës së Malishevës, Ragip Begaj, do të dalë sot para gjykatës në rastin ndaj tij që ka të bëjë me akuzën për keqpërdorim të detyrës zyrtare apo autoritetit zyrtar.

NDËRLIDHUR

Seanca e dytë në rastin ndaj tij do të mbahet në Gjykatën Themelore të Gjakovës.

Më 17 dhjetor të vitit të kaluar, Prokuroria Speciale e Kosovës kishte ngritur aktakuzë ndaj Begajt pasi që dyshohet se gjatë muajve qershor – gusht të vitit 2014 në cilësinë e personit zyrtar ka shpërdoruar pozitën zyrtare dhe autorizimet e tij, me qëllim që një të dëmtuari t’i shkaktojë dëm, duke ia shkelur të drejtat nga marrëdhënia e punës.

Prokuroria pretendon se edhe pse i dëmtuari kishte kontratë të lidhur me Drejtorinë e Arsimit deri me 01.10.2015 si drejtor i shkollës fillore të mesme të ulët ‘Ganimete Tërbeshi’ në fshatin Astrazub, i pandehuri me dashje dhe me dijeni ka hapur konkurs pa ia ndërprerë më parë marrëdhënien e punës të njëjtit, duke e lënë pa vend pune dhe të ardhura për jetën.

http://kallxo.com/aktakuze-per-keqperdorim-detyre-ndaj-ragip-begajt/

22 Shkurt 2016 - 09:27

Lekë Muqaj 22/02/2016 - 09:27
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend