Pamje nga një seancë e gjykimit të rastit të vrasjes në restorantin "Shega" - Foto: KALLXO.com

Kërkohet Sërish Rikonstruimi i Vrasjes në Restorantin ‘Shega’

Tre vjet më parë, në restorantin “Shega” u vranë Naim Gërvalla e Lutfi Saraçi, e u plagosën rëndë babë e bir, pronarë të këtij restoranti, tani të akuzuar.

Për shkak të ndërrimit të kryetarit të trupit gjykues, avokatët e të akuzuarve Besim e Besart Istrefi kërkuan rikonstruimin e pjesshëm ose të tërësishëm të vendit të ngjarjes apo rikapitulim të rikonstruimit të mëparshëm “me qëllim që të gjendet e vërteta materiale se çfarë ka ndodhur në ditën kritike”.

Në restorantin “Shega” në Milloshevë të Obiliqit më 2 maj 2014 pas një mosmarrëveshjeje të çastit ishin vrarë Naim Gërvalla e Lutfi Saraçi, ndërsa kishin mbetur të plagosur rëndë pronari i restorantit Besim Istrefi dhe djali i tij, Besarti, të cilët janë të akuzuar në këtë rast.

I akuzuari Besim Istrefi ka mbetur në karrocë që nga nata kritike për shkak të plumbit, i cili i kishte dëmtuar shtyllën kurrizore.

Në seancë, i akuzuari pati ankesa për mostrajtim të duhur në raport me gjendjen e tij shëndetësore.

Ai tha se as mjeti i transportit nga burgu për në Pallat të Drejtësisë nuk është adekuat.

Prandaj, trupit gjykues iu kërkua që të sigurohet automjeti i përshtatshëm në mënyrë që gjendja e tij të mos përkeqësohet.

Më tutje, avokati i Besim Istrefit, Ali Beka, kërkoi nga trupi gjykues që mbrojtësit të tij të marrë trajtimin e nevojshëm së paku në QKUK.

Në këto kushte, avokati kërkoi nga Gjykata ta ndërprejë masën e paraburgimit për klientin e tij, sepse, sipas tij, nuk ekziston asnjë rrethanë se përse duhet të qëndrojë në paraburgim, e sidomos në kësi gjendje shëndetësore.

E një kërkesë e tillë nuk u kundërshtua as nga prokurorja Merrushe Llugiqi, e cila potencoi se i lë në dorë trupit gjykues të vendosë se a sheh të arsyeshme vazhdimin e masës së paraburgimit apo jo.

Kërkesë për ndërprerjen e masës së paraburgimit pati edhe i akuzuari tjetër, Jeton Saraçi, i cili deklaroi se nuk e ka kryer veprën penale për të cilën akuzohet.

“Qe 26 muaj më kanë dërguar nëpër të gjitha burgjet e Kosovës. Ju garantoj se nuk e kam kryer këtë vepër penale për të cilën akuzohem sepse nuk kam fyer njeri, nuk kam rrahur dhe të vetmin veprim të cilin e kam bërë natën kritike – kam ikur që ta shpëtoj shpirtin tim. Këtë e kanë vërtetuar edhe ekspertizat. Jam i maltretuar dhe jam mbajtësi i vetëm i familjes, andaj kërkoj nga ky trup gjykues që të ma ndërprejë masën e paraburgimit”, tha i akuzuari.

Pastaj, trupi gjykues mori aktvendim që të refuzohen të gjitha propozimet për ndalimin e kësaj mase si dhe të shikohet në ndërkohë se a ka kushte adekuate për trajtimin e gjendjes së të akuzuarit Besim Istrefi.

Sa i përket rikonstruimit të vendit ku humbën jetën dy persona, trupi gjykues do të vendosë në seancat e radhës.

Prokuroria Themelore në Prishtinë më 10.03.2015 ka ngritur aktakuzë ndaj Besim e Besart Istrefit për vrasje të rëndë.

Besartin prokuroria e ngarkon edhe me veprën penale armëmbajtje pa leje.

Në këtë proces i akuzuar për vrasje të rëndë në tentativë, armëmbajtje pa leje dhe falsifikim të dokumenteve është edhe Jeton Saraçi.

KALLXO.com ka raportuar edhe më parë për këtë rast. Raportet mund t’i gjeni në këtë link.

Redaktoi: Naser Sertolli

 

20 Mars 2017 - 22:54

Arita Gërxhaliu 20/03/2017 - 22:54
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend