KALLXO 360: Vallja e ‘Shotës’ Nga të Gjitha Anët

Vallja dhe kostumet tradicionale kanë mbuluar të martën sheshet kryesore të Prishtinës.

Për rreth 20 minuta, valltarët e Ansamblit “Shota” kanë defiluar me kostume përgjatë rrugës duke filluar në sheshin “Zahir Pajaziti”, deri te sheshi “Ibrahim Rugova.

Ky manifestim u bë për nder të Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Lokaliteteve.

Kjo ditë u shënua në Komunën e Prishtinës me një sërë aktivitetesh ku edhe u shfaq ekspozita e përgatitur në ambientet e ansamblit “Shota” dhe kolazhi koreografik në shesh.

Shënimi i kësaj dite filloi në Tunizi më 18 prill 1982 nga Këshilli Ndërkombëtar i Monumenteve dhe Vendbanimeve Historike.

ETIKETA

19 Prill 2017 - 09:27

Doruntina Baliu 19/04/2017 - 09:27
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend