KALLXO 360: Presion me Piktura për Lirimin e Haradinajt

KALLXO.COM ka xhiruar ekspozitën “#MeRamushin” të organizuar nga AAK me kamerën e teknologjisë më të lartë 360 shkallë.

“#MeRamushin” është sllogani nën të cilin është hapur sot ekspozita e 40 artistëve në Bibliotekën Kombëtare. Artistët me veprat e tyre janë solidarizuar me ish-kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj i cili po mbahet Francë në mbrojtje në liri pasi u arrestua dy javë më parë në bazë të një fletarresti serb të vitit 2004.

NDËRLIDHUR

Jahja Lluka, përfaqësuesi i Aleancës për ardhmërinë e Kosovës (AAK) tha se kjo ekspozitë është menduar si pjesë e fushatës për kthimin e Ramush Haradinajt në Kosovë.

“Ne këtë ekspozitë e kemi mendu në këtë fushatë dhe kjo është një arritje e mirë për arsye se shumica e piktorëve të Kosovës. Sot janë prezentë rreth 40 piktorë të cilët për një afat katër-pesë ditor janë paraqitur vullnetarisht për ta përkrahur Ramushin”, tha Jahja Lluka.

Ilir Muharremi, profesor dhe kritik i artit, tha se kjo ekspozitë është solidarizim i artit me politikën e cila ka mbledhur artistë nga piktura, grafika e fotografia.

“I vetmi është arti i cili vepron në shenjë të protestës ose revoltës për qëllime pozitive sepse qëllimi i artit është të futet edhe në shtet, edhe në juridik edhe në ekonomik madje edhe të japë vizionin e shtetit,” tha Ilir Muharremi.

Ai shtoi se nëse arti shkon paralel me politikën me qëllime pozitive reflekton superfuqi.

Ramush Haradinaj është arrestuar më 4 janar 2017, në shtetin e Francës në bazë të një fletëarresti të lëshuar nga Serbia në vitin 2004.

Arrestohet në Francë Ramush Haradinaj

Arrestohet në Francë Ramush Haradinaj

Me 12 janar të këtij viti gjykata franceze e ka liruar me kusht Ramush Haradinaj-n. Ai nuk ka të drejtë ta lëshojë shtetin e Francës dhe është i obliguar që të paraqitet dy herë në javë tek autoritetet franceze. KALLXO.COM ka shkruar për lirimin e Ramush Haradinajt pas njoftimit të tij që e ka bërë përmes facebook-ut dhe për protestat e ndryshme që janë bërë për lirimin e tij.

Lajmërohet Ramush Haradinaj

Nesër Marsh Protestues për Ramush Haradinajn

Asambleja e Deçanit Kërkon Lirimin e Ramush Haradinajt

Redaktoi: Përparim Isufi

ETIKETA

18 Janar 2017 - 19:08

Dorentina Kastrati 18/01/2017 - 19:08
NDËRVEPRIMI0

KALLXO 360: Presion me Piktura për Lirimin e Haradinajt

by Kallxo
NA NDIQNI