// E enjte ORA 20:20

231

12 Qershor 2015

‘Jeta në Kosovë’ Diskutoi për Testin e Maturës

Arsimi Parauniversitar

‘Jeta në Kosovë’ diskutoi për Testin e Maturës 2015. Si ka shkuar ky test dhe cilat janë të gjeturat kryesore? A ka dallime nga testi i vitit të kaluar? A ka pasur kopjime sivjet dhe ku ishin problemet kryesore? Çfarë synohet të arrihet me këtë test? Cili është qëllimi i testit të maturës?  Pse organizohet ai?

Përgjigjet në këto pyetje i dhanë mysafirët në debat te Muhamet Hajrullahu:

Azem Guri –  Kryetar i Komisionit të Testit të Maturës, MAShT.

Nehat Mustafa – Ish- kryetar i Komisionit të Testit të Maturës, ish- zëvendësministër i Arsimit.

Arbërie Nagavci – Drejtoreshë e Drejtorisë së Arsimit, Prishtinë

Lindita Tahiri – Prorektore për Cilësi në Universitetin e Prishtinës.

Dukagjin Pupovci – Qendra e Arsimit të Kosovës.

Gjithashtu në kuadër të emisionit u publikuan edhe raportet e monitorimit të testit të maturës 2015 nga ekipi i Kallxo.com.

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’ transmetohet prej orës 20:20 dhe repriza të nesërmen në mesditë.

NDËRLIDHUR

prishtina
 

Shkolla Mirëpret Investimet e Komunës

Kryetari i Komunës së Prishtinës , Shpend Ahmeti, Drejtoresha Komunale për Arsim, Arbërie Nagavci dhe Drejtori për Kulturë, Besart Vllahinja vizituan sot shkollën ‘7 Marsi’ për të parë nga afër punimet që janë bërë në infrastrukturë shkollore.

Testi i maturës
 

Bajrami: Duam Rezultate Reale nga Testi i Maturës

“Provimi i maturës nuk është një garë ndërkomunale siç ka qenë ndoshta ndonjëherë në të kaluarën por është një proces i përgjegjshëm i vlerësimit të punës së nxënësve”, tha ministri i Arsimit, Arsim Bajrami në një takim ku u bë thirrje për ndalimin keqpërdorimeve gjatë Testit.

TË FUNDIT

Tenderi 100 Milionësh me Shkelje Ligjore

by Kallxo
NA NDIQNI

Send this to a friend