// E enjte ORA 20:20

42,939

27 Janar 2017

Heshtja e Falsifikimit të Notave

Hulumtim

Të enjten në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u transmetua hulumtimi mbi falsikifimin e notave të 12 nxënësve që u hesht nga të gjithë, përfshirë edhe institucionet e arsimit.

Ky emision i realizuar nga Jeta Xharra e Doruntina Baliu sjell pamje të ditarit të shkollës dhe librit amzë të shkarravitura dhe falsifikuara pas tentativës për ngritje të notave të disa nxënësve.

Dokumentet zyrtare të kësaj shkolle u keqpërdorën me vetëdije nga një mësues që nuk u pajtua me notat që kolegu ia vuri ish-nxënësve të tij.

Ramadan Ramaj ka raportuar në KALLXO.com se një arsimtar ka ndërhyrë në një ditar të shkollës duke përmirësuar notat e 12 nxënësve të klasës së nëntë dy vjet më parë. Ai tha se ka ndërmarrë të gjitha hapat duke njoftuar institucionet lokale e qendrore, madje edhe prokurorinë e policinë për këtë keqpërdorim.

ai tha se Fehmi Ramaj, mësues i ciklit të ulët në shkollën fillore ‘Shotë Galica’ në Tërdec të Drenasit në vitin 2014 përfundoi jashtëligjshëm notat e 12 nxënësve të klasës së nëntë.

Ramaj, megjithëse e ka pranuar këtë vepër, disa herë para drejtorisë së shkollës dhe Drejtorisë Komunale të Arsimit, si ndëshkim ka marrë vetëm dy vërejtje me shkrim.

Ky mësues që nga kolegët e tij përshkruhet si njeri me fuqi të madhe politike nuk i frikësohet as organeve të drejtësisë sepse sipas tij ‘përtej vërejtjes s’ka ku shkon’.

Ndërkaq, shkarravitjen që e ka bërë në rubrikat e suksesit të nxënësve ai e përshkruan si simulim.

“Ajo ka qenë veç stimulim, stimulim”, përshkruan shkurt Ramaj.

Përveç në këtë rast, Ramaj ka të ngritur kallëzim penal edhe për deklarim të rremë nën betim për përvojën e punës gjatë viteve të luftës.

Pak orë para transmetimit të emisionit, palët e përfshira kanë dërguar reagime me shkrim rreth çështjeve që diskutohen në emision. Fehmi Rama, mësues dhe i dyshuar si autor i falsifikimit të notave ka kërkuar në emër të Sindikatës së Pavarur të Shkollës Fillore “Shotë Galica” në Tërdec që të mos transmetohet emisioni.

Ndër tjera, ai këtë kërkesë e bazon edhe në atë se “jemi afër festës së 17 Shkurtit (Ditës së Pavarësisë) dhe 6 Marsit (ditës së Shkollës në Tërdec)”.

Gjithashtu, Auditori i Komunës, Kamer Ramaj ka bërë kërkesë për mostransmetimin e intervistës së tij  dhe në ndërkohë zëdhënësi i Komunës që ka ofruar dëshmi për ekzistencën e një dokumenti në arkivat e komunës për të cilën Ramadan Ramaj pretendon se i është shqyer nga Kamer Ramaj.

Ekipi hulumtues i ‘Jeta në Kosovë’ me publikimin e këtyre reagimeve siguron se është bërë hulumtim dhe raportim i drejtë i fakteve duke përfshirë këtu edhe versionet e të gjitha palëve të përfshira dhe kundërshtuese.

NDËRLIDHUR

Drejtësia në Kosovë
 

Sonte në DnK: Hulumtim për Tenderin 100 Milionësh të Autostradës

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte transmeton hulumtimin ekskluziv për tenderin 100 milionësh për rrugën Prishtinë- Gjilan. Në emision flasin personazhet kryesore që u përfshinë në këtë tender multi-milionësh dhe për kërcënimet që iu bënë shefit të Gjykatës së tenderëve. Hulumtimi sjell rrëfimin e kryetarit të OShP-së Blerim Dina për kërcënimet që iu bënë dhe a […]

Hulumtim
 

Drejtësia për Fajde

Reportazhi sjell rrëfimin e Sofije Mehanës, e cila tregon për përvojat e saj në komunikimin me fajdexhinjtë si dhe për amanetet që i lanë dy djemtë pak orë para se të bënin vetëvrasje.

Hulumtim
 

Shteti Rrezikon Trepçën

AKP-ja nuk ka arritur të bëjë studimin e fizibilitetit për “Trepçën”. 52 ditët e ardhshme janë kritike për fatin e “Trepçës”. Deri më 1 nëntor, Ligji i ri për Trepçën duhet të jetë i publikuar në gazetën zyrtare. Nëse kjo nuk ndodh, “Trepça” shkon në likuidim, e pastaj për “Trepçën” vendosin të tjerët

TË FUNDIT

toka
 

Skema e Grabitjes së 36 Hektarëve në Bregdetin e Kavajës

Dokumentet e siguruara nga BIRN tregojnë se një duzinë zyrtarësh lokalë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin tjetërsuan përmes dokumentesh të falsifikuara 36 hektarë tokë publike dhe përmes kontratash fiktive të shitjes apo dhurimit ia kaluan ato familjarëve të tyre apo rrethit familjar të ish-drejtuesve të pushtetit vendor në Kavajë, Elvis Rroshi dhe Gentian Daja.

zgjedhjet lokale 2017
 

Kimia e Pabesueshme e Koalicioneve Nëpër Komuna

Duke i mos përfillur në tërësi marrëdhëniet historike dhe dallimet me njëra –tjetrën, partitë politike kanë realizuar koalicione parazgjedhore me shpresë të marrjes së drejtimit të sa më shumë komunave ku po garojnë në raundin  e dytë të zgjedhjeve lokale. Akuzat e ndërsjella të Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe Lëvizjes Vetëvendosje për keqeverisje në kryeqytet, […]