Mitrovica - Foto: Petrit Rrahmani

Helmim Masiv në Mitrovicë

Së paku 116 persona, kryesisht të rinj në moshë, në mesin e tyre edhe nxënës, kanë kërkuar sot ndihmë mjekësore në Spitalin e Përgjithshëm të Mitrovicës “Dr. Sami Haxhibeqiri”.

NDËRLIDHUR

Pacientët kanë shenja të një helmimi të mundshëm.

“Spitali ka angazhuar të gjitha kapacitetet me të gjitha repartet dhe stafin dhe që të gjithëve u është dhënë ndihma mjekësore nga stafi profesional”, njofton Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës.

Sipas ShSKUK-së, pacientët kanë filluar të paraqiten në spitalin e Mitrovicës nga ora 11:30 dhe sipas statistikave të Spitalit rezulton se 116 persona kanë kërkuar ndihmë mjekësore.

“Ndërkohë,  nga mjekët kujdestar në Klinikën Infetkvie, raportohet se 3 raste janë transferuar në këtë Klinikë si raste që kanë pasur nevojë të trajtim të mëtejmë dhe janë jashtë rrezikut”, shton ShSKUK.

Shumica e rasteve janë liruar nga Spitali i Mitrovicës, por  ka ende pacientë që janë në mjekim e sipër.

“SHSKUK, ka angazhuar të gjitha kapacitetet  profesionale  dhe është i gatshëm të ofrojë kujdesin shëndetësor në rastet që kërkojnë ndihmë mjekësore”, thuhet në komunikatën e ShSKUK.

13 Shtator 2017 - 23:10

Naser Sertolli 13/09/2017 - 23:10
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight