Roli i Grave në Polici dhe FSK (TV)

Janë rreth 1500 gra kosovare që shërbejnë në forcat e sigurisë së Kosovës. Disa prej tyre kanë folur në një konferencë organizuar për to.

Gratë kosovare kanë marrë një rol të rëndësishëm në institucionet e sigurisë në Kosovë, sipas asaj që u tha gjatë një konference të organizuar nga Grupi i Grave deputete të Kosovës në bashkëpunim me Institutin Kombëtar Demokratik (NDI).
 
Atifete Jahjaga, Presidente e Republikës së Kosovës tha se gratë në Kosovë kanë tejkaluar ndasitë partiake dhe ideologjitë e ngurta për t’u bashkuar rreth një agjende të përbashkët për të vazhduar fuqizimin e grave, veçanërisht në sektorin e sigurisë.
 
“Pas luftës, gratë në Kosovë u bënë ndërtuese të urave në mes komuniteteve që u ndanë nga konflikti, ato ishin të përfshira në politikën ditore dhe në shërbimet publike”, tha Jahjaga.

NDËRLIDHUR

Zëvendësministri i FSK-së, Shemsi Veseli, tha se “gjinia femërore në Kosovë, ka një mendje të mprehtë”.

Kolonelja e Policisë së Kosovës Taibe Canolli,  tha që Policia e Kosovës, ka implementuar standarde të avancuara për përkrahjen e femrës.

“Gratë ndihmuan në krijimin e një kulture organizative për respektimin dhe promovimin e barazisë gjinore”, tha Canolli.

Irfete Spahiu e cila është shërbyese në Forcën e Sigurisë së Kosovës, tha se barazia gjinore në sektorin e sigurisë është element i rëndësishëm për plotësimin e standardit që është kusht për integrimit europiane.

Në Policinë e Kosovës shërbejnë 1278 gra, derisa në Forcën e Sigurisë së Kosovës janë 183 sosh.

ETIKETA

29 Maj 2013 - 15:46

Xhejlane Aliti 29/05/2013 - 15:46
NDËRVEPRIMI0

Roli i Grave në Polici dhe FSK (TV)

by Gazeta JNK
NA NDIQNI

Send this to a friend