Nexhat Daci, Kryetar i LDD’së

Me profesion Profesor i kimisë, 66 vjeçi Daci hyri në politikë kur u bë anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së më 1992, për t’u bërë Kryetar i Kuvendit të Kosovës nga viti 2001 deri në vdekjen e Rugovës më 2006.

U emërua ushtrues detyre i Presidentit të vendit deri në momentin që Sejdiu fitoi udhëheqësinë e partisë më 2007, pasi fitoi zgjedhjet e brendshme të partisë.

NDËRLIDHUR

Beteja për poste të larta e ndau partinë në dyshe dhe Daci u largua për të themeluar Lidhjen Demokratike të Dardanisë para zgjedhjeve të vitit 2007, duke shënuar arritje modeste me 7 vende në Parlament.

Në tetor të këtij viti u dënua për shfrytëzim të fondeve publike për të blerë syze të reja dhe për rregullimin e dhëmbëve gjersa ishte Kryetar i Kuvendit. Ai ka parashtruar ankesë në këtë vendim.

Në zgjedhjet e fundit të vitit 2010, LDD-ja nuk mundi të kaloj pragun zgjedhor prej 5 përqind dhe mbeti jashtë parlamentit.

Ky artikull është botuar më herët në BIRN në gjuhën angleze, më 10 Dhjetor 2010.

 

ETIKETA

25 Shtator 2011 - 12:51

25/09/2011 - 12:51
NDËRVEPRIMI0

Nexhat Daci, Kryetar i LDD'së

by Gazeta JNK
NA NDIQNI

Send this to a friend