Kroacia Kërkon 1 Mijë e 500 Serbë Për Krime Lufte

Rifreskimi i listës së serbëve nën hetime, të paditur, ose të dënuar për krime lufte nga Kroacia, shtyri qeverinë e Serbisë që t’i nxisë qytetarët e saj për të parë se a mos janë pjesë e kësaj liste, të publikuar nga fqinji i parë.

Zagrebi ua ka dërguar autoriteteve beogradase një listë të rifreskuar me emrat e 1 mijë e 557 personave që janë nën hetime, ose të paditur nga shteti kroat për krime lufte të shkaktuara gjatë konfliktit në Kroaci, prej vitit 1991 deri në vitin 1995.

NDËRLIDHUR

Ministria e Drejtësisë në Serbi tha se në listë janë përfshirë edhe emrat e personave të dënuar në mungesë për krime lufte.

Ministria u bëri thirrje qytetarëve të plotësojnë kërkesën nëse duan ta marrin vesh se a janë në këtë listë.

“Qytetarët mund ta gjejnë formularin  e kërkesës në vebfaqen e Ministrisë së Drejtësisë ose Administratës Shtetërore dhe gjithashtu informacionin e kërkuar mund ta marrin nëpërmjet internetit”, thuhet në një deklaratë të ministrisë.

ETIKETA

10 Korrik 2013 - 12:19

Beta 10/07/2013 - 12:19
NDËRVEPRIMI0

Kroacia Kërkon 1 Mijë e 500 Serbë Për Krime Lufte

by Gazeta JNK
NA NDIQNI

Send this to a friend