EULEX Shpreh Keqardhje

Misioni europian shpreh keqardhje për humbjen e Agim Zogajt, të njohur si ‘Dëshmitari X’, rreth dëshmisë së të cilit ishte ngritur aktakuza në Rastin e Kleçkës.

“Neve na vjen keq për humbjen e jetës dhe ne i shprehim ngushllime familjes dhe miqve të e tij”, zëdhënësi i EULEX’it, Nick Hawton, ka thënë të premten për Gazeta Jeta në Kosovë. “Mbrojtja e dëshmitarëve dhe siguria e tyre janë shumë çështje të ndjeshme dhe ne nuk mund dhe nuk do të konfirmojmë e as mohojmë asnjë detaj operacional”.

NDËRLIDHUR

Reagimi vjen pasi familja e Agim Zogajt e bëri përgjegjës EULEX’in për vdekjen e ‘Dëshmitarit X’ pasi nuk e kishte mbrojtur atë si dhe akuzoi misionin europian për marrje të pavullnetshme të Zogajt nga shtëpia muaj më parë.

Burime të Gazetës Jeta në Kosovë thonë se Zogaj kishte qenë nën mbrojtjen e EULEX’it kur e kishin larguar nga shtëpia e tij në Nashec të Prizrenit, por jo edhe në momentin e vdekjes. Një prej arsyeve thuhet të ketë qenë edhe mosdurimi i tij për gjendjen në të cilën ai duhej të mbrohej gjithmonë.

Përreth fshatit të tij të lindjes, të gjithë e dinin se ai është dëshmitari kryesor në ‘Rastin Kleçka’ dhe familjarët shpesh pyeteshin për vendndodhjen e tij nga kureshtarët.

Institucionet e vendit dhe sidomos EULEX’i janë tashmë përpara një presioni shoqëror për gjendjen e dëshmitarëve. Raste të tilla pritet vetëm të dekurajojnë edhe më tej bashkëpunimin e njerëzve me organet e rendit.

ETIKETA

30 Shtator 2011 - 15:09

Gazeta JnK 30/09/2011 - 15:09
NDËRVEPRIMI0

EULEX Shpreh Keqardhje

by Gazeta JNK
NA NDIQNI

Send this to a friend