FMN, Kushte të Vjetra për Qeverinë e Re

Përfaqësuesi rezident i FMN-së në Kosovë, Ruud Vermeulen, thotë se ky institucion do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën dhe kërkoi veprime të fuqishme të politikave dhe disiplinë fiskale.

Përmes një komunikate, Fondi Monetar Ndërkombëtar thekson se do ta mbështesë Qeverinë e re të Kosovës, që do të formohet pas zgjedhjeve parlamentare të 11 qershorit.

“Fondi vazhdon të jetë i përkushtuar në mbështetjen e Kosovës gjatë mandatit të tij, si dhe është i gatshëm të angazhohet me Qeverinë e re pas zgjedhjeve”, thuhet në komunikatë.

Pasi përkujton se gjatë dy viteve të kaluara objektivat e përgjithshme të programit kanë qenë përmirësimi i situatës fiskale, ruajtja e stabilitetit financiar dhe krijimi i kushteve për rritje të qëndrueshme, FMN thekson se është e rëndësishme që të sigurohen veprime të fuqishme të politikave, duke përfshirë disiplinë fiskale “meqë ato janë thelbësore për të përshpejtuar konvergjencën e të ardhurave dhe për të trajtuar papunësinë e lartë në vend”

“Të gjitha zotimet fiskale dhe veprimet përkatëse duhet të jenë në përputhje me rregullën fiskale dhe ligjin për pagat e sektorit publik”, thuhet po ashtu në këtë komunikatë

Fondi Monetar Ndërkombëtar gjatë vlerësimit ekonomik të Kosovës kishte vërejtur edhe mosmarrëveshje brenda koalicionit qeverisës.

FMN Vëren Mosmarrëveshje Brenda Koalicionit

FMN kishte kërkuar nga Qeveria që deri në fund të muajit maj të bëjë riklasifikimin e veteranëve.

http://kallxo.com/vermeulen-riklasifikimi-veteraneve-ne-muajin-maj/

17 Maj 2017 - 13:50

Rrahman Ramaj 17/05/2017 - 13:50
NDËRVEPRIMI0

KRYESORE

Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend