// E premte ORA 21:20

1,440

2 Shtator 2016

Dyshime për Pallatin Shumëkatësh të Kryetarit të Komunës

“Drejtësia në Kosovë”, rikthehet në sezonin e ri me emisionin ekskluziv, i cili tregon se si kryetari i Komunës së Shtimes Naim Ismajli, i është futur biznesit të ndërtimit të lartë.

Të gjeturat nga hulumtimi i ekipit të “Drejtësia në Kosovë”, tregojnë për rrugën se si prona e një serbi përfundoi në pronësi të kryetarit të Shtimes Naim Ismajli, kushëririt të tij Jakup Ismajli, njëherit asamblist në KK të Shtimes nga PDK dhe Hasan Salihut, vëllait të drejtorit të Urbanizmit, Mehdi Salihu.

Hulumtimi tregon se si për disa vite prona tashmë e blerë nga kryetari me shokë, me vendim të asamblesë komunale nuk ishte lejuar të shitej nga pronarët serbë, me arsyetimin se komuna do të ndërtojë një park për nevoja të qytetarëve.

Emisioni i sonte sjell të gjeturat të cilat dëshmojnë se në pronën që ishte dedikuar për park, sot po ndërtohet objekti shumëkatësh ku ka hise i pari i komunës Naim Ismajli.

Në fund të emisionit, do të mund të ndiqni Rubrikën Policia.

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” tani transmetohet në termin të ri në orën 22:30 në Radiotelevizionin Publik të Kosovës, RTK.

NDËRLIDHUR

e drejta e mohuar
 

Sonte në DnK: Viktimat e Pabarazisë

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte në orën 22:20 në RTK transmeton hulumtimin i cili tregon për gjendjen në të cilën jetojnë shumë gra në Kosovë, sidomos për ato gra të cilat nuk kanë prona të regjistruara në emrin e tyre. Hulumtimi flet për problemet në vonesat në plotësimin dhe zbatimin e legjislacionit, ku  hyjnë edhe […]

rasti ugur toksoy
 

Kosova e Turqia, Ugur Toksoy në Mes

Në emisionin “Jeta në Kosovë” mbrëmë u transmetua një debat rreth raporteve ndërmjet Kosovës dhe Turqisë në dritën e rastit të Ugur Toksoy, shtetasit turk të cilin Ankaraja po kërkon nga Kosova që ta ekstradojë. Në ditën kur Prokurori hoqi dorë nga kërkesa për ekstradimin e Toksoyt në Turqi, njohësit e rrethanave politike ndërmjet Kosovës […]

gjykimi i ramadan mujes
 

Muja: Nuk Kam Kryer Vepër Penale por Vepër Humane

Ish-kryetari dhe zyrtarë e ish-zyrtarë të tjerë të Komunës së Prizrenit janë deklaruar të pafajshëm pas leximit të aktakuzës, e cila i ngarkon me veprën – keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar. “Nuk i pranoj, nuk jam fajtor nuk e ndjej vetveten fare fajtor unë nuk kam bërë kurrfarë vepre penale por kam bërë vepër […]

Ugur Toksoy
 

Tërhiqet Kërkesa për Ekstradim të Shtetasit Turk Ugur Toksoy

Më shumë se një muaj pasi që ishte arrestuar me urdhër të prokurorisë dhe me kërkesë të Republikës së Turqisë, shtetasi turk me banim në Kosovë, Ugur Toksoy,  u lirua sot nga çfarëdo frike se mund të ekstradohej në shtetin e tij amë. Kjo pasi që prokuori Ali Rexha tërhoqi kërkesën për esktradim të Toksoy-t. […]

Betimi
 

Inaugurohen Kryetari dhe Asamblistët e Rinj të Deçanit

Bashkim Ramosaj është betuar sot se do të punojë me nder, me ndërgjegje e në pajtim me ligjin gjatë kohës sa do të jetë në krye të Komunës së Deçanit. “Unë Bashkim Ramosaj, betohem se do t’i kryej detyrat e mia dhe do t’i ushtrojë kompetencat si kryetar i komunës se Deçanit me nder, besnikëri, […]

TË FUNDIT

sociale
 

Fshati pa Rrymë që Nga Paslufta

Pak familje që jetojnë në fshatin Svircë të Kamenicës që nga paslufta jetojnë në terr dhe me rrugë të pakalueshme. Një trafo afër fshatit është vjedhur pas luftës dhe që nga ajo kohë, fshatarët jetojnë nën dritat e qirinjve. “Trafon e kanë vjedhje dhe tani jemi pa rrymë. Nuk kemi televizor”, thotë për TV21 një […]

Të drejtat e njeriut
 

U Ndanë Çmimet Gazetareske për Raportim në Fushat e të Drejtave të Njeriut

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN Kosova, në bashkëpunim me Qendrën e Avokimit për Kulturë Demokratike (ACDC), organizoi ceremoninë e ndarjes së çmimeve për tri storiet më të mira gazetareske në çështje të të drejtave të komuniteteve pakicë, të drejtat e gruas dhe të komunitetit LGBT, të transmetuara në mediat televizive, shtyp apo online. Ambasadorja […]

Tash

NA NDIQNI