// E premte ORA 21:20

1,060

24 Qershor 2016

Dorëheqja e Grave

trashëgimia

Emisioni i sotëm ju sjell intervistat ekskluzive me ekspertë dhe juristë të cilët flasin për shkaqet të cilat sipas tyre bëjnë që edhe sot e kësaj dite gruaja kosovare të heqë dorë nga trashëgimia.

Cilat janë arsyet që gratë heqin dorë nga trashëgimia sipas profesorit universitar Abdullah Aliu dhe çka thonë gjykatësit, noterët e avokatët lidhur me fenomenin e heqjes dorë të grave nga trashëgimia në Kosovë, mund ta ndiqni në Emisionin “Drejtësia në Kosovë”.

Në fund të emisionit transmetohet rubrika e rregullt “Policia”, ku mund t`i ndiqni pamjet ekskluzive të aksioneve të policisë në luftën kundër krimit.

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmetohet çdo të premte në RTK në orën 21:20 dhe repriza të hënën në mesditë.

“Drejtësia në Kosovë” edhe më herët hulumtoi shkaqet që i shtyjnë gratë të heqin dorë nga trashëgimia.

NDËRLIDHUR

e drejta e mohuar
 

Sonte në DnK: Viktimat e Pabarazisë

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte në orën 22:20 në RTK transmeton hulumtimin i cili tregon për gjendjen në të cilën jetojnë shumë gra në Kosovë, sidomos për ato gra të cilat nuk kanë prona të regjistruara në emrin e tyre. Hulumtimi flet për problemet në vonesat në plotësimin dhe zbatimin e legjislacionit, ku  hyjnë edhe […]

Drejtësia në Kosovë
 

Sonte në DnK: “Amnistia e Korrupsionit”

Emisioni “Drejtësia në Kosovë”, sonte ju sjell hulumtimin që flet për dështimin e gjyqësorit në luftën kundër korrupsionit. Hulumtimi i sontëm ju sjell edhe deklaratat e krerëve të gjykatave më të larta, Supremes dhe Apelit lidhur me rastet e korrupsionit të nivelit të lartë të cilat po përfundojnë me aktgjykime liruese. Pse sipas drejtuesve të […]

Gratë dhe prona
 

E Drejta e Mohuar e Grave

Hulumtimi i transmetuar në emisionin “Drejtësia në Kosovë” edhe një herë dëshmoi se gratë dhe vajzat e Kosovës edhe më tutje janë të diskriminuara. Megjithëse edhe ligjet aktuale garantojnë të drejta të barabarta në pronë dhe në trashëgimi, shumë dispozita të këtyre ligjeve të vjetra, si ai për Noterinë, Procedurën Jokontestimore dhe Ligji për Trashëgiminë […]

Drejtësia në Kosovë
 

Kabashiq: Jam Kryetar i Gjykatës në Republikën e Kosovës

Emisioni i fundit ‘Drejtësia në Kosovë’ transmetoi intervistën ekskluzive me kryetarin e Gjykatës Themelore të Mitrovicës, Nikola Kabashiq, i cili u zgjodh në atë post pas marrëveshjes së Brukselit për drejtësi mes Kosovës dhe Serbisë. Kryetari Nikolla Kabashiq ka potencuar së është kryetar i gjykatës në Republikës së Kosovës dhe se do të gjykojë të […]

Drejtësia në Kosovë
 

Eksluzive në DnK: Flet Kryetari i Gjykatës në Mitrovicë, Nikolla Kabashiq

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” kësaj radhe sjell hulumtimin që flet për funksionimin e Gjykatës Themelore të Mitrovicës pas emërimit të gjykatësve nga komuniteti serb. Në intervistën ekskluzive për emisionin “Drejtësia në Kosovë”, kryetari i ri i kësaj Gjykate, Nikolla Kabashiq, flet për rrethanat në të cilat janë betuar gjyqtarët serbë. Ne emisionin e sontëm do […]

Rubrika Policia
 

‘Lozana’ Zbulon Drogën e Fshehur në Dyer

Në rubrikën “Policia” kësaj radhe u transmetuan filmimet ekskluzive nga aksioni i Policisë së Kosovës  në disa regjione të Kosovës. Siç shihet nga xhirimet Policia arrin të arrestojë dy nga të dyshuarit në regjionin e Gjakovës  në aksionin e koduar “Lozana”, kurse dy të dyshuarit tjerë mbeten në arrati. Gjatë këtij aksioni të zhvilluar m […]

TË FUNDIT

sociale
 

Fshati pa Rrymë që Nga Paslufta

Pak familje që jetojnë në fshatin Svircë të Kamenicës që nga paslufta jetojnë në terr dhe me rrugë të pakalueshme. Një trafo afër fshatit është vjedhur pas luftës dhe që nga ajo kohë, fshatarët jetojnë nën dritat e qirinjve. “Trafon e kanë vjedhje dhe tani jemi pa rrymë. Nuk kemi televizor”, thotë për TV21 një […]

Të drejtat e njeriut
 

U Ndanë Çmimet Gazetareske për Raportim në Fushat e të Drejtave të Njeriut

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN Kosova, në bashkëpunim me Qendrën e Avokimit për Kulturë Demokratike (ACDC), organizoi ceremoninë e ndarjes së çmimeve për tri storiet më të mira gazetareske në çështje të të drejtave të komuniteteve pakicë, të drejtat e gruas dhe të komunitetit LGBT, të transmetuara në mediat televizive, shtyp apo online. Ambasadorja […]

Tash

NA NDIQNI