// E premte ORA 21:20

4,905

12 Shkurt 2018

Dështimi në Hetimin e Vdekjes në QKUK

vdekja e sabrije fazliut

Në emisionin ‘Drejtësia në Kosovë’ u transmetua hulumtimi për dështimin e Prokurorisë së Shtetit në hetimin e vdekjes së 36 vjeçares, Sabrije Fazliu.

Si vdiq nëna e dy fëmijëve dhe pse ende nuk është saktësuar përgjegjësi?

Në çka dyshon Kryeinspektorja e Shëndetësisë, Ardita Baraku?

Çka thotë avokati i familjes së viktimës, Asdren Hoxha?

Pse, sipas Avokatit të Popullit Prokuroria, dështoi në hetimin këtij rasti?

Kush janë përgjegjësit e hetimit dy vjeçar të neglizhimit të kësaj ngjarje tragjike?

Dhe në fund të emisionit ndiqni Rubrikën “Policia”.

NDËRLIDHUR

Drejtësia në Kosovë
 

Si e Mbrojti Ish- Presidentin Pacolli Policia në Veri

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmetoi emisionin ekskluziv për Njësitin e Mbrojtjes së Afërt të Policisë së Kosovës. Ky emision solli detajet se si u planifikua dhe si u realizua mbrojtja e institucioneve të Republikës së Kosovës dhe liderëve shtetërorë pas  shpalljes së pavarësisë 10 vjet me parë. Në sfidën e tyre për të garantuar siguri, […]

Drejtësia në Kosovë
 

Borxhi i ‘Lesna’-s Ndaj NPB-së

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmetoi hulumtimin ekskluziv rreth kontestit financiar të Ndërmarrjes Publike Banesore dhe kompanisë “Lesna”. Hulumtimi sjell faktet se si në vitet e para të pasluftës, Ndërmarrja Publike Banesore kishte lidhur kontratë me kompaninë “Lesna”, për kryerjen e punimeve në kompleksin banesor – afarist “Kroi i Bardhë” në Prishtinë. Pse lindi kontesti financiar […]

Drejtësia në Kosovë
 

Sonte në DnK: Truqet për Borxhin Mbi 300 Mijë Euro të ‘Lesna’-s

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte transmeton hulumtimin ekskluziv rreth kontestit financiar të Ndërmarrjes Publike Banesore dhe kompanisë “Lesna”. Hulumtimi i sontëm sjell faktet se si në vitet e para të pasluftës, Ndërmarrja Publike Banesore kishte lidhur kontratë me kompaninë “Lesna”, për kryerjen e punimeve në kompleksin banesor – afarist “Kroi i Bardhë” në Prishtinë. Pse […]

Drejtësia në Kosovë
 

Sonte në DnK: Gjykata Speciale dhe Mesazhi për Dëshmitarët

Sonte në emisionin ‘Drejtësia në Kosovë’ në RTK në orën 22:20 do të transmetohet hulumtimi lidhur me situatën e krijuar pas nismës së deputetëve të Kuvendit të Kosovës për shfuqizimin e Gjykatës Speciale. Çka do të ndodh në rast se nisma e deputetëve për shfuqizimin e kësaj gjykate do të ketë sukses? Çka thonë përfaqësuesit […]

TË FUNDIT

Hashim Thaçi
 

Kthesat 20 Vjeçare të Hashim Thaçit

Dy vjet i uniformuar në UÇK në role ushtarake e politike, dy mandate jashtë pushtetit, tri mandate të papërfunduara në pushtet, derisa përfundimisht erdhi krye të shtetit në rolin e pretenduar të ‘unifikuesit’, pozitë të cilën vazhdon ta mbajë edhe sot. Këto janë 20 vitet njeriut që, i njohur me nofkën e luftës “Gjarpri”, tashmë […]

Analizë
 

‘Ndalesa’ e Kosovës në INTERPOL

Policia e shtetit që shpalli pavarësinë më 17 shkurt 2008, nuk ka mundur të bëhet anëtare e familjes së madhe të policive botërore, edhe përkundër përpjekjeve gati tetëvjeçare. Dy vite pas shpalljes së pavarësisë, në vitin 2010, Kosova nisi procesin e anëtarësimin në asamblenë e përgjithshme të mekanizmit më të madh policor në botë- INTERPOL. […]

10 vjet shtet
 

Ditëlindja e 10-të e Kosovës dhe Tregimet e Shkëputjes

Shkëputja as nuk ka filluar dhe as nuk do të përfundojë me Kosovën. Udhëheqësit e vendit duhet të zhvillojnë një platformë të politikës së jashtme që nuk është e fiksuar me njohjet dhe anëtarësimin në OKB. Ndoshta nuk ka gjë të tillë si koha “më e mirë” për një shtet që të lindë. Ky ka […]

10 vjet shtet
 

‘Mbjellja’ e Radikalizmit Fetar në Shtetin e Ri

Flamurin kaltër e verdhë me gjashtë yje, mbi 130 kosovarë që janë në Siri nuk do ta nderojnë. Ata, duke qëndruar pjesë e organizatave terroriste edhe këtë vit do t’i përulen flamurit të zi, që deri më tash është përlyer me gjakun e 76 shtetasve të Republikës së Kosovës, e së fundmi me Kastriot Ademin […]

Newborn
 

Mesazhet Historike të ‘NEWBORN’

Më 17 shkurt  të vitit 2008 në ditën e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës u bë edhe zbulimi i obeliskut “NEWBORN”. NEWBORN deri në vitin 2013 ishte i ngjyrosur me ngjyrë të vedhë dhe i mbuluar me nënshkrimet dhe mesazhet që lanë qytetarët e Kosovës dhe të tjerët që e vizituan këtë vend. Ky monumenti […]

Tash

NA NDIQNI