// E premte ORA 21:20

53,918

17 Shkurt 2017

Demonstrimi i Forcës

Stërvitjet

“Drejtësia në Kosovë” ju çon brenda komandës së Brigadës së Reagimit të Shpejtë të FSK-së.

Në një bazë të trashëguar nga KFOR-i, Forca e Sigurisë së Kosovës e ka të vendosur komandën e Brigadës së Reagimit të Shpejtë të FSK-së.

Brigada me numrin më të madh të pjesëtarëve të FSK-së komandohet nga kolonel… Geci .

Kjo brigadë ka shënuar një varg suksesesh në paraqitjet brenda dhe jashtë vendit.

Në edicionin e së premtes “Drejtësia në Kosovë” ka publikuar pjesë nga takimi i mëngjesit të kësaj brigade ku eprorët kanë pranuar raportet javore dhe kanë marrë detyrat e reja për javën  pasuese.

“Drejtësia në Kosovë” ka transmetuar një reportazh ekskluziv të realizuar në bazën e forcave të reagimit të shpejtë të FSK-së ku janë publikuar pjesë nga aktivitetet ditore të kësaj brigade gjatë një dite të zakonshme.

NDËRLIDHUR

e drejta e mohuar
 

Sonte në DnK: Viktimat e Pabarazisë

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” sonte në orën 22:20 në RTK transmeton hulumtimin i cili tregon për gjendjen në të cilën jetojnë shumë gra në Kosovë, sidomos për ato gra të cilat nuk kanë prona të regjistruara në emrin e tyre. Hulumtimi flet për problemet në vonesat në plotësimin dhe zbatimin e legjislacionit, ku  hyjnë edhe […]

Drejtësia në Kosovë
 

Sonte në DnK: “Amnistia e Korrupsionit”

Emisioni “Drejtësia në Kosovë”, sonte ju sjell hulumtimin që flet për dështimin e gjyqësorit në luftën kundër korrupsionit. Hulumtimi i sontëm ju sjell edhe deklaratat e krerëve të gjykatave më të larta, Supremes dhe Apelit lidhur me rastet e korrupsionit të nivelit të lartë të cilat po përfundojnë me aktgjykime liruese. Pse sipas drejtuesve të […]

Gratë dhe prona
 

E Drejta e Mohuar e Grave

Hulumtimi i transmetuar në emisionin “Drejtësia në Kosovë” edhe një herë dëshmoi se gratë dhe vajzat e Kosovës edhe më tutje janë të diskriminuara. Megjithëse edhe ligjet aktuale garantojnë të drejta të barabarta në pronë dhe në trashëgimi, shumë dispozita të këtyre ligjeve të vjetra, si ai për Noterinë, Procedurën Jokontestimore dhe Ligji për Trashëgiminë […]

Drejtësia në Kosovë
 

Kabashiq: Jam Kryetar i Gjykatës në Republikën e Kosovës

Emisioni i fundit ‘Drejtësia në Kosovë’ transmetoi intervistën ekskluzive me kryetarin e Gjykatës Themelore të Mitrovicës, Nikola Kabashiq, i cili u zgjodh në atë post pas marrëveshjes së Brukselit për drejtësi mes Kosovës dhe Serbisë. Kryetari Nikolla Kabashiq ka potencuar së është kryetar i gjykatës në Republikës së Kosovës dhe se do të gjykojë të […]

Drejtësia në Kosovë
 

Eksluzive në DnK: Flet Kryetari i Gjykatës në Mitrovicë, Nikolla Kabashiq

Emisioni “Drejtësia në Kosovë” kësaj radhe sjell hulumtimin që flet për funksionimin e Gjykatës Themelore të Mitrovicës pas emërimit të gjykatësve nga komuniteti serb. Në intervistën ekskluzive për emisionin “Drejtësia në Kosovë”, kryetari i ri i kësaj Gjykate, Nikolla Kabashiq, flet për rrethanat në të cilat janë betuar gjyqtarët serbë. Ne emisionin e sontëm do […]

TË FUNDIT

tenderomania
 

OSHP: Shkelje Ligjore në Tenderin për Teleferikun e Prizrenit

Gjykata e Tenderëve ka gjetur se Komuna e Prizrenit i kishte eliminuar nga gara në mënyrë të kundërligjshme operatorët në tenderin për teleferikun e këtij qyteti. Paneli shqyrtues në gjykatën e tenderëve i përbërë nga Blerim Dina, Nuhi Paçarizi dhe Goran Milenkoviq e kanë obliguar Komunën e Prizrenit që të procedojë me vlerësimin e ofertave […]

administrata e mbingarkuar
 

Në Qeveri Hapen 1,076 Vende të Reja të Punës

Numri i të punësuarve në institucionet publike të nivelit qendror do të ketë një rritje të madhe në vitin 2018. Kjo rritje e numrit të punëtorëve është pasqyruar në projekt-buxhetin e vitit 2018, që ka kaluar në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës. Në buxhetin e miratuar për vitin 2017 ishin planifikuar që numri […]

Analizë
 

Therjet me Thikë, Shqetësim për të Gjithë

Kohëve të fundit, në Kosovë janë shpeshtuar rastet e therjeve me thikë ndërsa një 17 vjeçar e pësoi me jetë javën e kaluar nga një incident i tillë. Shkollat në Kosovë nuk janë imune ndaj këtij fenomeni. Drejtues të shkollave në Prishtinë shprehen për rritje të rasteve dhe bashkëpunim me policinë në parandalim të incidenteve mes të rinjve ndërsa ekspertë të sigurisë dhe sociologë shpjegojnë shkaqet dhe pasojat e këtyre incidenteve.

Analizë
 

Lëvizja ‘Tektonike’ e Vetëvendosjes

Lëvizja Vetëvendosje është përfshirë ditëve të fundit në një debat nga brenda dhe heshtje nga jashtë në përpjekje për ta mohuar përçarjen e brendshme, mirëpo dorëheqja e Aida Dërgutit dhe diskursi publik i aktivistëve dhe anëtarëve të kësaj partie politike po dëshmojnë për lëvizje ‘tektonike’ në këtë parti, për herë të parë që nga themelimi i saj 12 vjet më parë.